Haftanın açılış karşılaşmasından kazanan çıkmadı. Deplasmanda galibiyete yakın bir oyun ortaya koyan Bursaspor, sadece bu karşılaşmada değil sezon boyunca bitiricilik sıkıntısı yaşadı. Kasımpaşa hücumda alışılagelen verimliliğinden uzak bir görüntü sergilemesine rağmen öne geçmeyi başarmıştı. Kasımpaşa kırılgan rakibi karşısında skor avantajını elde ettikten sonra fişi çekebilmeliydi. Yeni Malatyaspor’u konuk eden Trabzonspor, geriye düşmesine rağmen 2-1 kazanarak […]

Haftanın açılış karşılaşmasından kazanan çıkmadı. Deplasmanda galibiyete yakın bir oyun ortaya koyan Bursaspor, sadece bu karşılaşmada değil sezon boyunca bitiricilik sıkıntısı yaşadı. Kasımpaşa hücumda alışılagelen verimliliğinden uzak bir görüntü sergilemesine rağmen öne geçmeyi başarmıştı. Kasımpaşa kırılgan rakibi karşısında skor avantajını elde ettikten sonra fişi çekebilmeliydi.

Yeni Malatyaspor’u konuk eden Trabzonspor, geriye düşmesine rağmen 2-1 kazanarak üst üste beşinci galibiyetini aldı. Galibiyetin mimarı Nwakaeme, Trabzonspor’un Süper Lig’de attığı son 15 golün 10’una direkt katkı sağladı. Lig dördüncülüğünü perçinleyen Karadeniz temsilcisi daha fazlası için Beşiktaş’ın tökezlemesini bekliyor. Y. Malatyaspor’u öne geçiren golün sahibi Ömer Şişmanoğlu’nun kariyerinde en çok gol attığı takım Trabzonspor (11 maç, 8 gol).
Akhisar ateşle oynuyor. Kuzey Ege temsilcisi bu hafta da evinde Antalyaspor’a mağlup oldu ve ligin ikinci yarısında oynadığı 12. maçında 9. mağlubiyetine ulaştı. Akhisar’ın Süper Lig’e veda etme ihtimali en az Türkiye Kupası’nın ilk finalisti olma ihtimali kadar yüksek. İlk yarıda rakibinin bıraktığı boşlukları iyi değerlendiren ve Mevlüt ile iki gol bulan Antalyaspor, ikinci yarıda rakibin kurduğu baskıya kalecisi Boffin önderliğinde direndi ve haftayı üç puanla kapattı.

Galatasaray evinde Kayserispor’u mağlup ederek Başakşehir ile arasındaki puan farkını 3’e indirdi. Oyun olarak hiç umut vermese de skorun oynanan oyundan önemli olduğu haftalara geldik. Futbolda iyi oynayana değil kazanana üç puan veriliyor. Galatasaray da kalan 5 maçını kazanırsa şampiyon olacak. Tiago Lopes’in ikinci sarı kartı görüp oyundan atılması Rize için maçın kırılma anıydı. Sadece hem 10 kişi kalıp penaltıdan geriye düşmek değil, Hikmet Karaman hem defansif hem ofansif taktiklerinin önemli bir dişlisini kaybetti.

Süper Lig’de kalma yarışını yakından ilgilendiren maçta BB Erzurumspor, deplasmanda Göztepe’yi 1-0 mağlup etti. Akhisar’ın ardından Göztepe’yi de mağlup eden Erzurum, düşmemek için lige iki eliyle sımsıkı sarılmış durumda. Deplasman karnesi zaten kötü olan Göztepe, artık evinde de zayıf notlar alıyor. Süper Lig’in tek İzmir temsilcisinin gol hasreti 5 maça, galibiyet hasreti ise 8 maça çıktı.
Haftanın seyir zevki en düşük karşılaşması başkentte oynandı. Ankaragücü ve Konyaspor 90 dakika boyunca pozisyon bulmakta zorlanınca maç başladığı skorla sona erdi. Haftanın golsüz sona eren tek eşleşmesinden gelen birer puan her iki tarafın da sezon sonu hedefine hizmet etti.

Başakşehir son düzlükte teklemeye başladı. Boz baykuşlar bu hafta evinde misafir ettiği Rize’ye yenilmekten uzatma dakikalarında VAR marifetiyle verilen penaltı kararı sayesinde kurtuldu. Abdullah Avcı’nın elinde meslektaşlarını kıskandıracak derinlikte bir kadro var ancak kenardan gelen oyuncular istenilen katkıyı veremiyor. Adebayor, Arda ve Bajic… Oyuna sonradan giren isimlerin büyüklüğüne bakınca kulübeden hiç katkı gelmemesini anlamakta zorlanıyorum. Farklı Beşiktaş mağlubiyetinin psikolojik etkilerini üzerinden atmış gözüken Rize’nin, bu sezon Başakşehir’i evinde yenen ikinci takım olmasına ramak kalmıştı.

Fenerbahçe’ye Ersun Yanal aşısı da fayda etmedi. Yanal’ın göreve geldiğinden beri önde baskı yapan takımlara karşı oyun kurmakta zorlanıyor. Bunun sadece kadro kalitesiyle ilgili olmadığı aşikâr. Düştü gözüyle bakılan Alanyaspor Sergen Yalçın göreve geldikten sonra yükselişe geçti ve Fenerbahçe galibiyetiyle 5. sıraya kadar yükseldi.
Başakşehir’in puan kayıplarıyla zirve iştahı kabaran Beşiktaş, Sivas deplasmanını da kayıpsız atlattı. Burak Yılmaz ilerleyen yaşına rağmen kendini geliştirmeye devam ediyor. Sivas karşısında son dakikalarda o serbest vuruş kullanma sorumluluğunu almak ve takımına galibiyeti getiren vuruşu yapma özgüveninin altında çok çalışmak yatıyor. Hakan Keleş’in Sivasspor’daki teknik direktörlük kariyeri şaşaalı başlamıştı. Robinho’nun boşluğunu dolduramayan Yiğidolar son 8 haftada sadece 1 kere kazanabildiler.

HAFTANIN TAKIMI: ALANYASPOR

57. dakikada Efecan Karaca’nın golüyle sonuca giden Alanyaspor, 41 puana yükselirken Fenerbahçe 33’te kaldı. Bu galibiyetle Akdeniz ekibi, 5. sıraya yükseldi.

HAFTANIN OYUNCUSU: ANTHONY NWAKAEME (TRABZONSPOR)

Trabzonspor’da son 6 maçın 5’inde fileleri havalandırıp, 6 gol atan Nwakaeme toplam 10 gol ve 7 asiste ulaştı. Ligin ilk yarısını 4 golle kapatan Nwakaeme ikinci yarıda açılırken, bu bölümde attığı 6 golle takımının da en skorer ismi oldu.

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: ŞENOL GÜNEŞ

Siyah beyazlıların ikinci yarıdaki performans artışının en büyük nedeni tecrübeli hocanın aldığı kararlar ve oyuncularına yönelik disiplin uyarıları oldu. Güneş, saha kenarı yönetimiyle gelen 3 puanın en önemli isimlerindendi.

HAFTANIN GOLÜ: BURAK YILMAZ (BEŞİKTAŞ)

Beşiktaş’a galibiyeti getiren golü kaydeden Burak Yılmaz son 11 maçındaki 9. golünü kaydetti. Burak’ın 28 metreden Tolgahan’ı avladığı frikikte top, 90 kilometre hızla gitti.