1.Sadece kendini düşün
Sedece sen önemlisin, sadece senin menfaatlerin var, sadece sen değerlisin. Bunu unutma. Her kararını bunu düşünerek ver. Sadece sen varsın.

2. Gücün yanında ol
Yükselmek için güç sahibi olman lazım. Güç sahibi olmak için de güce yakın olman lazım. Her zaman güçlülerle iyi anlaş, onların yanında ol. Ta ki sen onlardan daha güçlü olana kadar. Unutma, güç sadece sende olduğu zaman her şeydir. Herkes ya da her şey güce sahip olmak için kullanılabilir ve yok sayılabilir.

3. Taraftarların kadarsın
Güç sahibi olmanın bir yolu da seni destekleyenleri yaratman. Kendini “kazanan taraf” olarak konumla. Ne olursa olsun, en iyisinin her zaman sen olduğunu söyle. Doğru, yanlış gerçek ya da hayal ürünü olabilir anlattıkların. Zaten anlattıklarının hiçbir önemi yok. Önemi olan anlattıklarına kimi inandırdığındır. Taraftarlar ve destekçiler iyi çalışan bir saatin zembereği gibidir. Onları düzenli olarak kurmayı unutma. Çevrendeki potansiyel enerjiyi ve açgözlülüğü kâra ve harekete çevir.

4. Her şeyin bir bedeli vardır
Evet, hayatta her şeyin bir fiyatı vardır. Bu bazen mal mülk, bazen korku, bazen hayatta kalma içgüdüsüdür. Doğru yerde doğru alımları yap. Her şeye sahip olman gerekmiyor. Sadece kullanabileceğin şeylere sahip ol. Gerisini istediğin gibi sat. Senin kazancın en değerlisidir. Senden başka kimsenin kazanamayacağını düşün. Kavramları, değerleri, niyetleri ucuza al, pahalıya sat.

5. Dereler boşa akmasın
Çevrene bir bak. Boşa akan bir dereden ne kazanç gelebilir? Dereyi başka bir şeye değiştir. Değiştiremiyorsan arazisini kullan. Çevre denilen şey büyük bir yanılsama, bunu hatırlat. Önemli olan, o ormanlara, o derelerdeki tesislere, o sahillere nasıl gideceğin. Yol önemli. İnsanlar hareket etmeyi sever, onlara yardımcı ol.

6. Düşünülmeyeni düşün
Akıl, mantık, bilim, pozitif düşünce ya da metafizik seni sınırlandırmasın. Önce düşünülmeyeni, düşünülemeyeni düşün. Sonra bunun gerçek olduğunu tekrarla. Aynı bir mantra gibi, insanların kulaklarına her gün bunu fısılda. Onları bir masalın içinde yaşadıklarına inandır. Masal dünyasının hâkimi ol. Masal içinde yaşayanları kazan. İnsanlar hayalleri sever. Gerçeklikle ilgisi olmayan hayallerini anlat. Korkma, artık hayallerine inanan, senin yarattığın hayaller âleminde yaşayanlar var. Artık istediğin her şeyi anlatabilirsin.

7. Yanlış diye bir şey yoktur
Aslında senin yanlışın diye bir şey yoktur. Doğruları değiştir. Yanlışlarını düşünme, çünkü sen hiçbir zaman yanlış bir şey yapmazsın. Sana yanlışlarını hatırlatanları engelle. Bunun için ne gerekiyorsa yap. Çünkü sansür her zaman insanları gerçeklerden korur. Hayal dünyanı geniş tut. Sonsuz odalı boş duvarlı bir salonda yalnız olsan bile her şeye karar veren sensin. Bunu unutma.

8. Düşünceye hükmet
Düşünülmeyeni düşün ama seninkilerden başka bir şey düşünülmesin. Hatta düşünülmese bile düşünülme ihtimalini bile sen onlardan önce düşün. Olmayana ulaş ve orada engelle. Geleceği kendi fikrinle şekillendir.

9. Farklılıklar gereksizdir
Farklı her şey gereksizdir. Çünkü doğru herkese öğretilmiştir. Farklı bir şey insanların farklı hayaller kurmasına yol açabilir. Onları hayal dünyalarında tutmak için adeta bir bahçıvan gibi bahçendeki tüm farklı bitkileri temizle. Sadece çimen kalsın. Üzerinde çıplak ayakla yürümek strese de iyi geliyor.

Bu maddeler bir yere kadar sizi başarıya götürür.

Tebrikler, lüks aracınızla insanlık il sınırına çok hızlı vardınız.