Fenerbahçe basketbolda tarih yazmayı sürdürüyor. Önceki gün Baskonia’yı yenerek seride 3-1 öne geçti ve üst üste dördüncü defa Final Four biletini aldı

Başarının adresi: Fenerbahçe

Euroleague’de üst üste dördüncü kez Final Four’a Fenerbahçe, son yıllardaki yükselişini sürdürüyor. Sarı-lacivertli takım, başantrenör Zeljko Obradovic yönetiminde son 4 sezonda yakaladığı çıkışla, Avrupa basketbolunda dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Euroleague son şampiyonu Fenerbahçe, play-off serilerindeki iyi performansını bu sezon da devam ettirdi ve İspanyol temsilcisi Baskonia’ya sadece bir galibiyet şansı tanıyarak adını son 4’e yazdırdı.

En iyi normal sezonu geçirdi

Sarı-lacivertliler, en başarılı normal sezonunu geçirerek Final Four’a gidiyor. Sarı-lacivertliler, 2014-2015 ile 2015-2016’da 22’şer, 2016-2017’de ise normal sezon ve play-off’ta toplam 21 galibiyet alarak Final Four’a gitmişti. Obradovic’in öğrencileri bu sezon ise 24 galibiyetle Final Four’un yolunu tuttu. Fenerbahçe, elde ettiği başarılarla Türk basketbol tarihinde ilkleri yaşattı. Geçen sezon İstanbul’da düzenlenen Final Four’da şampiyonluğa ulaşarak Türk basketbol tarihine geçen sarı-lacivertliler, aynı zamanda bu organizasyonda Türk takımları arasında en fazla Final Four oynayan ekip olma rekorunu da geliştirdi.

Fenerbahçe, söz konusu süreçte Obradovic yönetiminde play-off maçlarına damga vurdu. Sarı-lacivertliler, 2014-2015’te Maccabi, 2015-2016’da Real Madrid, 2016-2017’de Panathinaikos Superfoods’a play-off serilerinde galibiyet sevinci yaşatmadı. Bu 3 rakibini de 3-0’la geçen sarı-lacivertliler, Baskonia’ya ise bir maç kaybetti ve 3-1’le Final Four’a gitti. Obradovic yönetiminde Fenerbahçe, 13 play-off maçının 12’sini kazanarak etkileyici bir performans sergiledi.

Final Four’un vazgeçilmezi

Fenerbahçe’nin Avrupa basketbolundaki yükselişi 2013 yılında başantrenörlüğe Zeljko Obradovic’in gelmesiyle başladı. Bu organizasyonu biri Fenerbahçe’yle olmak üzere 9 defayla en fazla kazanan başantrenör olan Euroleague tarihinin en başarılı koçu olarak nitelendirilen Obradovic, sarı-lacivertli takımdabeşinci sezonunu geçiriyor. Bu 5 sezonun 4’ünde sarı-lacivertliler, Avrupa basketbolunun kulüpler bazındaki en önemli organizasyonunda son 4’e kalma başarısını gösterdi. Obradovic yönetimindeki Fenerbahçe ilk sezonunda Top 16 turunda elendi. Daha sonra tecrübeli başantrenörün liderliğinde Fenerbahçe, Final Four’un vazgeçilmez takımı oldu.

Obradovic de ilki yaşadı

Efsane koç Obradovic, başarılarla dolu kariyerinde ilk kez çalıştırdığı bir takımı 4 yıl üst üste Final Four’a taşıdı. Sırp başantrenör, daha önce çalıştırdığı Panathinaikos ile 1999-2002, Fenerbahçe ile 2014-2017 yılları arasında 3 sezon üst üste Final Four’da yer aldı. Tecrübeli başantrenör, 1993-1994’te Joventut Badalona’yla, 1994-1995 ve 1995-1996 sezonlarında ise Real Madrid’le son 4’te yer alarak üst üste 3 yıl Dörtlü Final heyecanını iki farklı takımla tatmıştı. Obradovic, ayrıca Final Four’da 17. kez yer alarak bu alanda kendisine ait olan rekoru da geliştirdi. Bu kulvarda kariyerinde 23. sezonunu geçiren Sırp başantrenör, Fenerbahçe’yle 4. kez yer alacağı Final Four’da daha önce Panathinaikos’la 8, Real Madrid’le 2, Partizan, Benetton ve Joventut Badalona’yla ise birer kez boy gösterdi.