CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, kendisinin yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle 'İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun küçük düşürüldüğü' iddiasıyla da Halk TV için verilen para cezasına tepki gösterdi. Başarır, "Süleyman Soylu’yu ben ve kanal küçük düşürmüyor ama o oturduğu makamı küçük düşürmek için her şeyi yapıyor. Bunun için konuşmamıza gerek yok çünkü onun resimleri, onun davranışları ve onun ilişkileri zaten buna yetiyor. Bizim bir çaba harcamamıza hiç gerek yok" dedi.

Başarır'dan Halk TV cezası tepkisi: Soylu oturduğu makamı küçük düşürmek için her şeyi yapıyor

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Halk TV’de gerçekleştirilen Sözüm Var programında “narcodevlet” terimini kullandığı için RTÜK tarafından Halk TV’ye verilen para cezasına tepki gösterdi.

Halk TV’deki yayınlanan programda yapmış olduğu konuşmadan dolayı Halk TV’ye ceza kesilmesini eleştiren CHP’li Başarır, şunları kaydetti:

“Ben narkodevlet terimini kullandığım için Halk TV’ye para cezası geldi. Bu yüzden mi ceza veriyorsunuz, bu yüzden mi kızıyorsunuz? Uyuşturucu baronlarıyla, suçlularla resim veren bir İçişleri Bakanı’nı görevden alsanız daha iyi bir iş yapmaz mısınız? Onlarla resim veren, onlarla iç içe olan bir bakan var. Siz bunun hesabını verin. Neden kanalı cezalandırıyorsunuz? Ayrıca Süleyman Soylu’yu ben ve kanal küçük düşürmüyor ama o oturduğu makamı küçük düşürmek için her şeyi yapıyor. Bunun için konuşmamıza gerek yok çünkü onun resimleri, onun davranışları ve onun ilişkileri zaten buna yetiyor. Bizim bir çaba harcamamıza hiç gerek yok.”

NE OLMUŞTU?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Okan Konuralp, Halk TV hakkında verilen cezaları sosyal medya hesabından paylaştı. Konuralp'in aktardığı bilgiye göre, Halk TV'de yayınlanan Sözüm Var isimli program için 5 kez program durdurma ve para cezası verildi.

Öte yandan, kanala Medya Mahallesi ve Sözüm Var adlı programlarda 'İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun küçük düşürüldüğü' iddiasıyla da para cezası verilmesine hükmedildi.