CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce'nin önce Sayıştay'a şimdi de Anayasa Mahkemesi'ne seçilmesini "Bu bir utanç meselesidir. Ne işi var Muhterem İnce'nin Anayasa Mahkemesi'nde" ifadeleriyle eleştirdi.

Başarır'dan İnce'nin AYM'ye seçilmesine tepki: Utanç meselesidir

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakan Yardımcısı ve İlim Yayma Vakfı kurucuları arasında yer alan Muhterem İnce’nin Sayıştay'ın ardından Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) seçilmesini sert bir dille eleştirdi.

Yüksek yargı organlarını bu kirli ilişkilere alet edenlerin ülkenin bu hale gelmesinden sorumlu olduğunu belirten CHP’li Başarır, “İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce’yi önce Sayıştay’a hülle yapar gibi atıyorsunuz sonra Anayasa Mahkemesi’ne üye olarak seçiyorsunuz. Aynı şeyi Yargıtay’da yaptınız. Bir Anayasa Mahkemesi Üyesini Yargıtay’a seçtiniz sonra da bir dosya bile incelemeden Anayasa Mahkemesi’ne yolladınız. Koskoca yargı organlarını, yüksek yargıyı, yandaşlarınızı buralara getirmek için hülle yoluyla kullanıyorsunuz. Bu bir utanç meselesidir. Ne işi var Muhterem İnce’nin Anayasa Mahkemesi’nde?” dedi.

'LİYAKAT YERİNE SADAKAT ANLAYIŞI'

AKP’nin liyakat anlayışının ve üst düzey yönetici anlayışının geldiği noktaya işaret eden CHP’li Başarır,” İşte AKP, her zaman olduğu gibi liyakat yerine kendisine sadakat anlayışıyla hareket ediyor. Temel hak ve özgürlükleri kendi anlayışlarına göre şekillendirmek istemelerinin sonucunu burada görüyoruz. AKP, her kamusal alana sirayet etmek için bu yöntemlere başvuruyor. AKP’nin bir diğer adı hülle olmuş durumda. Gerçekten artık, bu eylemlerinizden bir hukukçu olarak, anayasa komisyonu üyesi olarak utanç duyuyorum” dedi.

İNCE, HAZİRAN AYINDA SAYIŞTAY'A SEÇİLMİŞTİ

Haziran ayında Türkiye Büyük Milelt Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, Sayıştay'a 5 yeni üye seçimi yapılmış, Sayıştay üyeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun belirlediği 10 aday arasından gizli oylamayla seçilmişti.

Seçim sonucuna göre, meslek mensupları kontenjanından Erdoğan Durkut, Selim Erdem ve Ramazan Selek, Hazine ve Maliye Bakanlığı meslek mensupları kontenjanından Mahmut Kazan ve diğer adaylar kontenjanından İçişleri Bakan Yardımcı Muhterem İnce, Sayıştay'ın yeni üyeleri olmuştu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce'nin Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi olarak atanması için Sayıştay üyeliğine aday olduğu iddia edilmişti.