CHP’de, “başarı endeksli” çalışma dönemi başlıyor. Bazı kentlerde, başarısız olsalar da uzun yıllar aynı kişilerin yönetimde kaldığını bildiren Kılıçdaroğlu, “Örgütlerde başarıya endeksli çalışacağız. Başarısız olanları değiştireceğiz. 20, 30 yıldır aynı insanlar var” dedi.

Başarısız yönetimlerle yollar ayrılacak

BirGün ANKARA

CHP Parti Meclisi (PM) videokonferans yöntemiyle bir araya geldi. Cumhur İttifakı’nda yaşanan gelişmelerin ele alındığı toplantıda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, parti örgütüne çeşitli mesajlar verdi.

CHP PM toplantısında, ABD seçimlerinin bir sonucu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın reform çıkışı yaptığı fakat ittifak ortağı MHP’nin katı duruşunun AKP’ye, “hareket alanı bırakmadığı” vurgulandı. Bu durumun ilerde de sorun olacağı kaydedilen toplantıda, “erken seçim kaçınılmaz” görüşü dile getirildi.

BAŞARISIZ İLLERLE ÇALIŞMAYACAĞIZ

Edinilen bilgiye göre, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, yaşanan son gelişmelerin Cumhur İttifakı için zor bir süreci başlattığını söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun ayrıca, “Bu süreçte mümkün olduğu kadar Millet İttifakı’nı korumalıyız. Bu şekilde seçime gitmeliyiz. Partiyi büyüteceğim. Örgütlerde başarıya endeksli bir çalışma yürüteceğiz. Başarısız olanları değiştireceğiz. Başarısız illerle çalışmayacağız. 20, 30 yıldır aynı insanlar var” değerlendirmesinde bulunduğu öğrenildi.