Başbakan helikopterde, hasta yurttaş bahçede sedyede!

BURCU CANSU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümetinin sözde reformlarından övgü ile söz ettiği Muğla mitingini helikopterle terk ettiği esnada, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde hasta yakınları ölüm riski olan hastalarını sedye ile bloklar arasında taşımak zorunda kaldı. SES Muğla Denetleme Kurulu Başkanı Turgay Aslan, “Başbakan hastane bahçesini görmüş müdür?” diye sordu.
İki gün önce Başbakan Ahmet Davutoğlu, Muğla mitinginde "450 yataklı hastanenin en kısa sürede açılacağını” söylerken, Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi’nde hastalar ve yakınları asansör olmadığı büyük mağduriyetler yaşıyor.


REKLAMLAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Muğla SES Denetleme Kurulu Başkanı Tugay Aslan BİRGÜN’e şunları söyledi:
“Televizyon da yayımlanan reklamlarda AKP’nin seçim yatırımı reklamlarında ‘Eşim hasta oldu. 112’yi aradık ambulans karadan değil denizden geldi’ deniliyor. Oysa durum öyle değilmiş. Biz de hastanın hastane bahçesinde hasta yakınları tarafından sedye ile taşındığını gördüğümüzde reklamlardaki gibi helikopter hastayı almaya mı geldi dedik. Olmadı. Başbakan helikopter ile geçiyormuş. Hastane bahçesinde sedye ile hasta taşındığını görmüş müdür acaba?” dedi.


HASTA ÖLEBİLİRDİ
Aslan, uzun süredir asansörlerin arızalı olduğunu belirterek, yaşananları şöyle aktardı:
“Felç riski ile acil servise gelen hasta C bloktan A bloğa taşınması için bağlantının olduğu yerde asansörler arızalı olduğundan sedye ile bahçeye çıkarıldı. İki blok arasında güneşli bir havada yerdeki tümsek ve çukurlara gire çıka beyni ile ilgili sorunu olan hasta, görevliler ve hasta yakınlarınca taşındı. Hastanın beyninde oluşabilecek bir hasar belki hayatının hayatına mal olacak. Sağlıkta çağ atlanan bir süreçte hasta sedye ile enfeksiyon riskine karşın, ölüm tehdidine karşın sedye ile taşınıyor. Hastayı iki blok arasında taşıması gereken ambulanslarda Başbakan Davutoğlu’nu karşılamaya gittiğinden hastanede ambulans da yoktu. Hastanın yaşadıkları bununla da kalması MR çekilmesi gerektiği için tekrar C bloğa taşınması gerektiği kararı verildiğinde ambulansı bekleyen hasta uzun süre keyfi olarak bekletildi” dedi. 
SES Muğla Şube Başkanı Fatma Yarış da bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.