Başbakan Binali Yıldırım, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'e yönelik başlattığı "Zeytin Dalı" adı verilen operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, operasyonun "4 safhada yapılacağını ve 30 kilometre derinlikte güvenli bir alan oluşturulacağını" söyledi.

Başbakan Yıldırım'dan Afrin açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da medya temsilcileri ile bir araya geliyor.

Yıldırım'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay'ın da katılmasının beklendiği, Vahdettin Köşkü'nde gerçekleşen toplantının ana gündem maddesini TSK'nin Afrin'e yönelik başlattığı operasyon oluşturuyor.

"4 SAFHADA YAPILACAK, 30 KİLOMETRE GÜVENLİ ALAN OLUŞTURULACAK"

İstanbul'da medya temsilcileri ile bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'nın 4 safhada yapılacağını, 30 kilometre derinlikte güvenli bir alan oluşturulacağını açıkladı. "Afrin'de yerleşik tüm terör örgütleri temizlenecek" diyen Yıldırım, operasyon başlamadan önce diplomatik bütün görüşmelerin yapıldığını da söyledi.

"KARA HAREKÂTI BAŞLADI"

Başbakan Yıldırım, saat 11.05'te Gülbaba bölgesinden askerî kara harekâtının başladığını açıkladı. Yıldırım, şu ana kadar yaralı askerin olmadığını söyledi.

Yıldırım, “Harekat çok seri şekilde yapılacaktır. Medyayı kontrollü şekilde sınır ötesine götüreceğiz. Masum insanlara zeytin dalı uzatıyoruz. Afrin’deki teröristlere yapılacak her destek bu operasyonun hedefi olur." ifadesini kullandı.

"ÖSO MESAJI"

TSK destekli, Afrin operasyonunda yer alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile ilgili de konuşan Yıldırım, 'Fırat Kalkanı' operasyonunu hatırlatarak, "Şimdi de gönüllü olarak bu birliklerden gelenler de kendi ülkelerini korumada gayret gösteriyorlar" diye konuştu.