Covid-19 nedeniyle evinde izolasyonda olan Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tarık Çubukçuoğlu görevine döndü

Başhekim sağlığına kavuştu

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Covid-19 enfeksiyonu nedeniyle 14 gün evinde izolasyonda olan Milas 75. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tarık Çubukçuoğlu; izolasyon ve tedavi sürecini tamamlayarak görevinin başına döndü. Başhekim Çubukçuoğlu, Covid-19 enfeksiyonundan dolayı hastane çalışanlarının durumlarının da iyi olduğunu açıkladı. Çubukçuoğlu ayrıca Milaslılar seslenerek, salgın günlerinde nasıl davranmaları ve ne yapmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Başhekim Çubukçuoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı uyarılar şöyle:

1-Hastalık asemptomatik (hiç bir klinik bulgu olmadan) tamamen sağlıklı bireylerde bulunup size bulaşabilir. Bu bilgi, bize, herkesle sosyal mesafemizi korumamız gerektiğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmalı.

2-Bu sürecin geçici bir dönem olduğunu unutmayarak, sabırlı olmamız gerektiğini unutmamalıyız.

3-Zorunlu olmadıkça evden çıkmayıp, acil haller dışında hastaların en yoğun bulunduğu yerler olan Sağlık kurumlarına gitmemeliyiz.

4-Marketler, fırınlar, pazaryerleri gibi zorunlu gittiğimiz yerlerde; sosyal mesafeyi korumalı, maske takmalı, ellerimizi yıkamalıyız.

5-İleri yaştaki bireylerin, kronik hastalığı olan (Yüksek Tansiyon, diyabet, kalp yetmezliği, organ yetmezlikleri gibi) sevdiklerimizin; bu hastalığa karşı çok savunmasız olduğunu ve kliniğin ölümle sonuçlanacak kadar ağır olabileceğini asla unutmayalım.

6-Hayatlarımızın anlamını sorguladığımız bu günlerde, psikolojik ve ruhsal anlamda da sağlıklı olmanın önemli olduğunu, felaket tellallığına, moral ve motivasyon düşüren boş laflara kulak asmayarak ümitvar olmayı asla elden bırakmayalım.”