Basın İlan Kurumu'nun bir yıl sonra yapılan ilk Genel Kurulu'nda, resmi ilan fiyatı 50 binin altında tirajı olan gazeteler için 20,40 TL’den 35 TL’ye, 50 binin üzerinde tirajı olan gazeteler içinse 49,35 TL'den 63 TL’ye çıkarıldı.

Basın İlan Kurumu bir yılın ardından toplandı: Gazetelerin resmi ilanlarına yüzde 71  zam

Basın İlan Kurumu (BİK), AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Şubat’ta yönetim kuruluna 12 kişi atamasının ardından bugün ilk kez toplandı.

Bir seneyi aşkın süredir toplanamayan 36 kişilik yönetim kurulu atamanın ardından yaptığı Genel Kurul toplantısında gazetelere verilen resmi ilan ve reklam fiyatlarını görüştü.

RESMİ İLAN FİYAT TARİFESİNDE DÜZENLEME

Görüşmeden tirajı 50 binin altındaki gazeteler için resmi ilan fiyat tarifesinin 20,40TL'den 35 TL'ye (ct/cm), tirajı 50 binin üzerindeki gazeteler içinse 49,35 TL’den 63 TL’ye yükseltilmesi kararı çıktı. 50 bin altı tiraj için yüzde 71,57, 50 bin üstü tiraj içinse yüzde 27,66 zam yapıldı.

Artış Erdoğan’ın onayı sonrası Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecek.

KOLAYLI: YEREL BASIN İÇİN CAN SUYU OLACAK

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Başkanı Nuri Kolaylı, medya sektöründeki resmi ilan fiyat tarifesinin 20,40 liradan 35 liraya yükseltilmesinin yerel basın için 'can suyu' olacağını belirtti.

Kolaylı, yaptığı yazılı açıklamada, Basın İlan Kurumu'nun yerel basın açısından büyük önem taşıdığına dikkati çekti. Kolaylı, şunları kaydetti:

"Basın İlan Kurumu Genel Kurulu'nda, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nu temsil eden arkadaşlarla birlikte yerel basının sorunlarını gündeme getirerek, çözüm önerilerimizi sunuyoruz. Basın İlan Kurumu Genel Kurulu'nun son toplantısında, tirajı 50 binin altındaki gazeteler için uygulanan ve sütun-santimetre fiyatı 20,40 lira olan ilan bedeli, 35 liraya yükseltildi. Tirajı 50 binin üzerindeki gazeteler için uygulanan sütun-santimetre fiyatı da 49,35 liradan 63 liraya yükseldi. Beklentimiz, Cumhurbaşkanlığınca onaylanıp bir an önce Resmi Gazete'de yayınlanarak, 1 Mart itibariyle yürürlüğe girmesidir."

AA