Basın örgütleri: Halkın haber alma hakkı engelleniyor

BirGün Yayın Yönetmeni Barış İnce'nin, akrostişli savunma metni dolayısıyla 5.5 yıl hapsi istendiği davada yarın İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde saat 10.00'da görülecek ilk duruşma öncesi basın örgütlerinden de destek mesajları geldi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Güç, gazetecilere gün geçtikçe baskının arttığını söyledi. Güç “Bağımsız gazeteciliğin ortadan kalkmasını istiyorlar” dedi. Cumhurbaşkanının açık bir şekilde halkın doğru ve dürüst haber almasını engellediğini söyleyen Güç “cumhurbaşkanı anayasal suç işliyor dedi.”

SARAYLILARIN ÇOCUKLARI UTANACAK
Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay ise Cumhurbaşkanının muhalif olan tüm gazetelere ve gazetecilerin üzerinde baskı oluşturduğunu söyledi. Abakay “Barışa açılan bu davalar aslında bağımsız gazeteciliğe ve özgür basına açılmış bir davadır, Hrant Dink doğruları yazdı öldürüldü, geçtiğimiz gün Can Dündar Cumhurbaşkanı tarafından tehdit edildi, bugün Barış İnce’nin davası var bunların hepsi bilerek ve sistemli şekilde yapılıyor” şeklinde konuştu. Abakay kendini iktidarın eteklerine bağlayan gazete ve gazeteciler için “gün gelecek saray gazeteciliği yapan bu insanlardan çocukları utanacak dedi.”

BU AÇIK BİR ORANTISIZLIKTIR
Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ise yargılananın ifade özgürlüğü olduğunu söyledi. Türenç, “Bu davada hakaret varsayılsa bile bir gazeteci için 5 yıl 5 ay hapis cezası çok ağır bir ceza istemidir, orantısızlıktır ve baskı göstergesidir" dedi.
Ozan Sağlam

İnce'ye destek: Gazeteciler halk adına yazar

BirGün'ün çağrısı: 2 Haziran'da Çağlayan'dayız

6 yıl hapis istenen akrostişli savunmanın savunması