Siz içerdesiniz, biz başka türlü içerdeyiz. Sizinkiyle bizimki farklı birer mahpus olma hali. Siz bize göre daha özgür sayılabilirsiniz, çünkü sizin alnınızda onurun damgası var.

“Başını dik tutmanın onuru”

Ayfer Tunç - Yazar

İçerdekilere,
Hapishanelere güneş doğmuyor.
Geçiyor bu ömrüm de günüm dolmuyor.*
Sanmayın ki sadece sizin şarkınız bu içerdekiler.
Gezi’nin onurunu alnında taşıyanlar, insanlığımızın umudu olanlar, her şeye rağmen geleceğe inatla gururla azimle inanmayı sürdürenler.
Bizim şarkımız bu, içerdekiler, dışardakiler hepimizin şarkısı. Ülkemiz çoktandır 783 bin kilometrekarelik bir hapishane çünkü. Sesin, sözün, umudun, insanlığın, geleceğin hapishanesi.

Altın çağı çok kısa sürmüş, bazılarımız için hiç olmamış, sürekli bir yerinden karanlığın bastırdığı, umutlanmanın, gülmenin, geleceğe bakmanın ve başını dik tutmanın suç sayıldığı bu ülkenin mahpuslarıyız hepimiz.
Acı olan şu ki çok büyük çoğunluğumuz aslında mahpus olduğunu bilmiyor, başımıza her gün yeni bir balyozun indiği bu sefil hayatımızı yaşamak sanıyor.
Siz içerdesiniz, biz başka türlü içerdeyiz. Sizinkiyle bizimki farklı birer mahpus olma hali.
Siz bize göre daha özgür sayılabilirsiniz, çünkü sizin alnınızda onurun damgası var. Başını dik tutmuş olmanın, bu ülke benim ve ülkemi seviyorum demenin, ülkemi hapishaneye çevirenler, bir gün bu ülkede özgürlükten söz etmekle kalmayacağız, özgürlüğü yaşayacağız demenin onuru.
Siz daha özgür sayılabilirsiniz çünkü ülkemiz için, özgürlük için, gelecek için haykırdığınızı tarihe yazdırdınız. Yakında geleceğine inanmaktan asla vazgeçmeyeceğimiz, geleceğini bildiğimiz özgürlük en çok sizin hakkınız.
Biz dışardakiler sessiziz, gözlerimiz yerde, elimizden geldiğince kenetlenmeye çalıştığımız halde sizin için daha fazla bir şey yapamıyor olmak omuzlarımızı düşürüyor. Ülkemiz adına utancın ağırlığını sizden biraz daha fazla taşıyor olabiliriz. Çünkü direnmek ve direndiğini haykırmak utanç yükünü çok hafifletir.
Dilimizdeki en güzel sözcük oldu Gezi. Umutlar tarihinin en güzel sayfasını yazdınız. Suç sayılan fiili övmek nedeniyle yanınıza gelmeye hazırım.

*Neşet Ertaş’ın bir şarkısı.