Yerli sahnenin önemli ekiplerinden Yok Öyle Kararlı Şeyler yeni stüdyo albümünü Beklenen adıyla yayımladı. Sony Müzik aracılığıyla Ekim ayının son günlerinde gelen ve toplamda on şarkının ses verdiği bu uzunçalar grubun renkli ve umutlu tavrını yansıtıyor

Başka zamanda renkli şarkılar

Yerli sahnenin dikkate değer gruplarından biridir Yok Öyle Kararlı Şeyler. Onları Nisan 2014’te yayımlanan aynı adlı ilk albümleriyle tanımıştım. O albümde hayatı olduğu gibi yaşayan, ciddiyet kılıfında her derdi kafaya takmayan sözler duyuluyordu. “Batı’nın iyi taraflarını alan rock yapıyoruz, ama tersi de olabilir” parolasını not etmişlerdi. Bir diğer motto ise şuydu: “Mütevazı rock yapıyoruz, ama tersi de olabilir.”

Grup ikinci uzunçalarının heyecanını yaşıyor şimdilerde. Beklenen adlı sıfır kilometre stüdyo albümleri Sony Müzik aracılığıyla Ekim ayının son günlerinde servis edildi. İlkiyle bu albüm arasında iki yıldan fazla zaman geçti. Bu nereden bakarsanız bakın uzun bir süre. Eski hikayeleri allayıp pullamak için de yeter, önceki düşünceleri tamamen unutup yerine yenisini koymak için de. Yok Öyle Kararlı Şeyler, ona şarkılar yazdıran temel noktaları aynen muhafaza ediyor ancak başka sözleri de arıyor. Beklenen’in yeni bir albüm olduğunu daha en baştan anlıyorsunuz. Kaydın açılışını yapan “Bu Ben miyim” şarkısında duyduklarımız şunlar örneğin: “Nasıl zamanla değişiyor insanlar / Hasbelkader yaşıyorum / Başka yer başka zamanda / Baştan almak istiyorum.”

Tek şarkının öne çıktığı bir çalışma değil bu. Kadrosunu vokal & gitarda Erdem Topsakal, solo gitarda Ayhan Akbaş, bas gitarda Ramazan Kırdım, davulda Boğaç Soydemir ve klavyede Çağrı Özer’den oluşturan Yok Öyle Kararlı Şeyler toplam on şarkıda akıcı ve bütünlüğe sahip bir işe imza atmış. Üç numarada ses veren Onun Şarkısı’ndan altıncı basamakta çalan Ben Niye Şanssızım’a, kapanışa yakın duyduğumuz Olursa Olur’dan son perdedeki Yolların Sonundayım’a kadar sirayet gücü yüksek bir uzunçalar Beklenen. Geri vokallerle Duman etkisi yaratan Ne Ara’yı ve albümün ilk video klibi olarak geçtiğimiz günlerde dolaşıma çıkan Kalabalıklar şarkısını da unutmadan eklemek gerek.

Yok Öyle Kararlı Şeyler’i tek cümlede anlat deseniz “renkli şarkıları var” derim. Evet acılardan da, özlemlerden de, keşkelerden de, zamana karşı öfkelerden de bahsediyorlar. Ama bunları yaparken bile umutlular. Beklenen’i dinlemek her şeyin daha iyi olacağına dair güçlü bir mesaj verdi bana. Böyle albümlere sımsıkı sarılmak lazım.

3/4