Beşiktaş'ta hizmete sunulan, ihtiyaç sahiplerine günlük sıcak yemek ulaştıran aşevini ziyaret eden Başkan Rıza Akpolat, çalışmaları yerinde inceledi. Akpolat, “Günde 5 bin adet yemek kapasiteli aşevimiz ile Beşiktaş’ta ihtiyacı olan herkesin yanındayız’’ dedi.

Başkan Rıza Akpolat: Beşiktaş'ta omuz omuza kara kışla mücadele etmeye devam edeceğiz

Beşiktaş Belediyesi, kara kışla mücadele kapsamında ekonomik sıkıntı çeken yurttaşlar için, belediye bünyesindeki aşevi ile ilçedeki ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırıyor.

Günlük 5 bin adet yemek kapasiteli aşevinde profesyonel bir ekip tarafından üretilerek paketlenen yemekler, her sabah saat 7’de dağıtıma çıkarılıyor. Sıcak yemekler, her gün ihtiyaç sahibi ailelere, kreşlere, öğrenci yurtlarına, gençlik merkezine kadın koordinasyon merkezine, engelli koordinasyon merkezine dağıtılıyor.

baskan-riza-akpolat-besiktas-ta-omuz-omuza-kara-kisla-mucadele-etmeye-devam-edecegiz-952366-1.

Aşevini ziyaret ederek; yapılan çalışmaları, yemeklerin üretim aşamasını kontrol eden Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, ihtiyaç sahipleri için üretime geçen Aşevi hakkında şunları söyledi:

‘’Ekonomik sıkıntıların derinleştiği üst üste gelen zamların hepimizin hayatını zorlaştırdığı bir dönemdeyiz. Kara kışın etkilerini bu yıl hep beraber daha derinden hissettiğimiz günler yaşıyoruz. Biz Beşiktaş Belediyesi olarak, komşularımızı bu ekonomik sıkıntılardan bir nebze olsun koruyabilmek için çözüm yolları geliştirmeye çalışıyoruz. Beşiktaş’a yepyeni bir Aşevi kazandırdık. Günde 5 bin adet yemek kapasiteli aşevimizde profesyonel bir ekip tarafından üretilen ve hijyen şartlarına uygun olarak paketlenen yemekler, her sabah saat 7’de dağıtıma çıkarılıyor.

Her gün ihtiyaç sahibi ailelere, kreşlere, öğrenci yurtlarına, Gençlik Merkezimize, kadın koordinasyon merkezimize, engelli koordinasyon merkezimize yemek ikramında bulunuyoruz. Yine aşevimizde hazırlanan sıcak çorbaları Mobil Öğrenci’Ye aracımız ile günde en az 1.000 üniversite öğrencisine ulaştırıyoruz. Ayrıca, Covid-19 karantinasındaki ihtiyaç sahibi komşularımıza 10 gün boyunca yemek gönderimi yapıyoruz. Talep olduğunda taziye evlerine de aşevimizden yemek çıkarıyoruz.’’

Akpolat, bu zor günlerin de dayanışma ile üstesinden geleceklerini ifade ederek, ‘’Beşiktaş Belediyesi olarak ihtiyacı olan tüm komşularımızın yanındayız ve omuz omuza kara kışla mücadele etmeye devam edeceğiz’’ dedi.