Değil yalnızca Türkiye’de, örneğin BBC yanınca hazırlanan First World War/1.Dünya Savaşı Belgeseli’nde yer almış; o eşi benzeri bulunmaz, başta savaş derlemleriyle(koleksiyonlarıyla) yurtiçinde ve dışında çeşitli Altın Madalya ödülleri kazanmış; Eski İstanbul Kartpostalları, Osmanlı Sansür Damgaları, Osmanlı Padişah Fermanları, Çanakkale Savaşı vd 100’ü aşkın sayıda kişisel ve karma sergileri olmuş; İETT Tarihçesi, Dersaadet’ten İstanbul’a Tramvay, Aydınlanmanın Tarihçesi gibi 20 kitabı yayımlanmış; Sky Life, Collection, Tempo, İstanbul Ansiklopedisi, NTV Tarih, vd dergilere ve gazetelere 500’den çok düşünyazıyla(makalelerle) katkıda bulunmuş bu önemli derlemci araştırmacı-yazar Dr. R. Sertaç Kayserilioğlu, aynı zamanda Fenerbahçe Kulübü Tarih Arşiv ve Müze Kurulu Başkanı… Türkiye spor tarihi içinde önlerde yer alan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş Kulüpleri arasındaki ‘sporun sevgi, kardeşlik ve dostlukları pekiştirmesi’ adına da öyle sözde kalmayıp somut adımlar atmış: Derlemciliği nedeniyle yıllardır dünyanın dört bir yanından kendisine gönderilmiş 1903 yılına ait kutlama kartlarını Beşiktaş Kulübü Müzesi’ne, 1905 yılına ait kutlama kartlarını ise Galatasaray Kulübü Müzesi’ne armağan etmiş…

Dr. Kayserilioğlu’nun Bir Başkaydı O Bayramlar adlı duygu yüklü şiirsel yazısından alıntılar yapmak istiyorum, zamanıdır:

“Yıllar yıllar önce, yaklaşmakta olan bayramlar sanki bir başka yaşanır, daha da ötesi bir başka karşılanırdı. Ziyaretler, iade-i ziyaretler yapılır, çocuklara şeker ve mendillerde sevgi, büyüklere el başlarda saygı verilirdi. İnsanlar birbirlerini kutlar, armağanlar alır, eşine dostuna sevdalısına kutlama kartları yollardı. O kartlar ki gönderildiğinde bazen satırlara sığmayacak kadar dolulukta bir özlemle dilek, alındığında ise bazen de yılların gerisinde unutulmuş eski bir dosttan bir ‘merhaba’ getirmekte. O kartlar ki geçmişin bağları, o kartlar ki yaşanan anıların izleri. Ve o kartlar ki belki de çoktan bitmiş sevgilerin, unutulan aşkların yaşayan şahitleri. (…)Şimdilerde, alabildiğine kişisel bayramlar yaşanmakta… Günümüz insanı bayramları da tatil anlayışı içinde düşünür kıldı. Her şey öylesine hızla kabuk değiştirmekte ki; görüntüler, düşünceler, yaşamlar, adeta ayak uyduramamakta. (…) Kutlamaların artık internet ya da cep telefonlarının mesaj ekranlarından toplu biçimde yapıldığı günümüzde, sizler yine nostaljik biçimde kart yollamayı yeğlediniz de kaç kez tezgâhlardan bayram kartları seçtiniz sevdiklerinize bilmiyorum? (…)Düşlerin peşinden koşarak, dokunmak istediklerimizi tutalım bir daha. (…)Geçmişin kokusu bedenimizdeyken yaşamadığımız yolculuklara koşup içimizden atamadığımız sevdiklerimize yeni bir bayram goncasını yollayalım bir kez daha… Ama ekranlardan değil, o tezgâhlarda bizleri bekleyen nostaljik kartpostallarla… Sevdiklerinizle birlikte olabileceğiniz nice bayramlara…”