Ankara’da 85 yeni belediye otobüsü sefere çıktı. ABB Başkanı Yavaş, “2022 yılı sonunda 355’i yeni otobüs ve 22’si dönüştürülmüş elektrikli otobüs olmak üzere 377 aracımızı Ankaralıların hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

Başkent’e 85 yeni otobüs

BirGün/ANKARA

ABB, bugün seferlere başlayan 85 otobüs için “Hasret Sona Eriyor: Başkent Yeni Otobüsleri İle Buluşuyor” programı düzenledi. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal katıldı.

Törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, akıllı adımlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Otobüs almak için çabalayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza sorun çıkarılıyorsa engel var demektir diyen Kılıçdaroğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız '4 milyar lira borç ödedim ve otobüs kredisi hariç banka kredisi çekmedim' dedi. Demek ki borç almadan da bir kenti yönetebiliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

baskent-e-85-yeni-otobus-954915-1.

TOPLAM 377 OTOBÜS

Törende konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “2022 yılı sonunda 355’i yeni otobüs ve 22’si dönüştürülmüş elektrikli otobüs olmak üzere 377 aracımızı Ankaralılar'ın hizmetine sunmuş olacağız” dedi. Başkent’te en son otobüs alımının 2013 yılında yapıldığını hatırlatan Yavaş, hizmet veren mevcut otobüslerin dünyaya kıyasla iki kat daha yaşlı olduğunu kaydetti.

Göreve geldikten sonra hemen harekete geçtiklerini aktaran Yavaş, şunları ifade etti:

“2013 yılından beri otobüs alınmadığı için karda, güneşte, yağmurda beklemek zorunda kalan, tıka basa dolu otobüslerde zorluk yaşayan vatandaşlarımızın dertlerini en aza indirmek adına derhal harekete geçtik. Süreç devam ederken nasıl zorluklarla karşılaştığımızı tüm kamuoyu takip etti ancak nihayetinde buradayız ve Ankaralı hemşerilerimize yeni otobüslerimizi buluşturacağımız için huzurluyuz. Hemşerilerime bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Yeni otobüslerimiz geldikçe en çok yoğunluk yaşanan, bizden en çok otobüs talep edilen hatlarda hizmet vermeye başlayacak. Uzun süredir ulaşım fiyatlarında zam yapmama konusunda direniyoruz. Mevcut ekonomik şartlar ve gider maliyetlerindeki artışları göz önüne aldığımızda, toplu taşıma ücretinin 6 liranın üzerinde olması gerekiyordu. Çılgın projelere para harcayabilirsiniz ama bizim önceliğimiz insan ve insan sağlığı.”

baskent-e-85-yeni-otobus-954916-1.