Ankara’da, “Avrupa Hareketlilik Haftası” nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Tunalı Hilmi Caddesi ve Aşkaabat Caddesi araç trafiğine kapatıldı. Başkentin ünlü sokakları, bir günlüğüne de olsa yayaların ve bisikletlilerin oldu

Başkent sokakları “bisikletlilerin” oldu

BİRGÜN ANKARA

Ankara, tüm dünyada kutlanan “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında bir dizi etkinliğe ev sahibi yaptı. Etkinlikler kapsamında bugün düzenlenen “Büyük Ankara Bisiklet Turu”nun açılışı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından yapıldı.

Binlerce bisikletlinin katıldığı turun açılışını Kızılay’da yapan Başkan Yavaş, “Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle böyle bir etkinlik yapıyoruz. Bildiğiniz gibi 60 kilometrelik bisiklet yoluna başlıyoruz. Bundan sonra yollar bisikletlilerin ve yayaların olsun diyoruz” dedi.

BİSİKLET YOLLARIYLA BAŞLAYACAĞIZ

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavaş, şunları söyledi:

“Moskova’da katıldığım belediye başkanları toplantısında hiçbir şehirde alt yapı falan konuşulmadı. Sadece ve sadece 'Acaba kentte yaşayan insanları nasıl daha sağlıklı yapabiliriz?' bunun tartışması vardı. Finlandiya Belediye Başkanı, bisikletle ulaşımda henüz yüzde 85'i geçemediklerine üzülüyordu. Türkiye'deki durumu çok iyi biliyoruz. İnşallah bu bir başlangıç olacak. Ankara'da bisiklet yollarıyla başlayacağız. İnşallah Türkiye'nin her yerinde de çoğalır.”

Etkinliğe katılan 65 yaşındaki Emekli Öğretmen Bahtiyar Uzun da bisikletle ulaşımın önemine dikkati çekti. Uzun, etkinliğe torunu ile birlikte katıldığını anlatarak “Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

SANATÇILAR VE SPORCULARDAN DESTEK

Büyükşehir Belediyesi ve AB Delegasyonu’nun ortaklığında gerçekleştirilen etkinliğe siyasetçilerin yanı sıra sanatçılar ve milli sporcular da destek verdi. Haluk Levent ve Halter Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Halil Mutlu da Başkentte düzenlenen etkinliğe destek veren isimler arasında yer aldı.