Ankara Büyükşehir Belediyesi, liseye geçiş ile üniversiteye giriş sınavlarının gerçekleştirileceği günlerde ulaşım araçlarının öğrenci ve sınav görevlileri için ücretsiz olacağını duyurdu. Otobüs duraklarında öğrenciler için ücretsiz maske dağıtılacağı bildirildi

Başkentte sınav günleri ulaşım ücretsiz olacak

BİRGÜN/ ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediyesi, LGS’nin gerçekleştirileceği 20 Haziran günü öğrenciler ve sınav görevlileri için ulaşım araçlarının ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu. Sınav günü EGO otobüsleri, Ankaray ve metronun tam kapasite çalıştırılacağını bildiren ABB yönetimi, otobüs durakları ve metro istasyonlarında ücretsiz maske dağıtılacağını açıkladı. Benzer uygulamaların, üniversite sınavının düzenleneceği 27-28 Haziran tarihlerinde de hayata geçirileceği ifade edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 8 Mayıs tarihinde aldığı karar doğrultusunda öğrenciler sınav giriş belgelerini göstererek EGO otobüsleri, Ankaray ve metroyu ücretsiz kullanabilecek. ÖSYM talebi doğrultusunda tüm hatlarda hafta içi servis saatleri uygulaması geçerli olacak.

250 BİN MASKE DAĞITILACAK

baskentte-sinav-gunleri-ulasim-ucretsiz-olacak-745778-1.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 20 Haziran Cumartesi günü öğrencilere, velilere ve sınav görevlilerine ücretsiz maske dağıtacak. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri, 20 araç ve 40 personelle otobüs duraklarında 150 bin, Ankaray ve metro istasyonlarında ise sınav öncesi 100 bin maske dağıtımı için hazır olacak.