Futboldan sürekli olarak başarısızlık h

Futboldan sürekli olarak başarısızlık haberleri gelmeye devam ederken basketbol ülkemizin yüzakı olmaya devam ediyor. İşte futbolumuzun hali İsviçre maçı sonrası ortada,futbol kalitemize bile yaklaşamayacak bir takıma elendik ve o da yetmezmiş gibi maç sonrası çıkan olaylar neticesinde büyük bir ceza alma korkusu yaşıyoruz. Bu aralar İsviçre’ye gidip ifade vermeyen milli futbolcu ve yönetici kalmadı neredeyse.

Ancak futbolda bunlar olurken basketbol takı mlarımız Avrupa’da başarıdan başarıya koşuyor, basketbolla ilgili en son güzel haber FİBA’dan geldi ve milli takımımız Japonya’da 2006 yılında yapılacak Dünya şampiyonasına ‘kontenjandan’ katılma hakkını elde etti. Sen şu feleğin işine bak futbolcular bundan sonraki şampiyonalardan men edilme tehlikesi yaşarken basketçilerimiz Japonya’da kendilerini tekrar gösterme fırsatı yakaladılar.

Dünya basketbol arenasında yerimizi daha yukarılara çıkartmak için elimize bir şans daha geldi. Herşeyden önce Sezar’ın hakkını Sezar’a verip bu sonucun alınmasındaki çalışmalarından ve başarılarından dolayı Demirel federasyonunu kutlamak gerekir.Bakın burada yine futbol federasyonu ile bir karşılaştırma yapmak gerekiyor. Futbol federasyonu beceriksizliği yüzünden 2010 Avrupa Futbol Şampiyonasını düzenleme hakkını bile ellerinden kaçırdı.

Zaferlerini ilan etmek için düzenledikleri bası n toplantısı üzüntülerini belirtme toplantısına döndü. Basketbol federasyonunu hatalı icraatları ndan dolayı eleştirenlerin başında ben de geliyorum ama futbol federasyonunda yapılanları gördükten sonra ‘beterinde beteri varmış’ diyorum. Dünya Şampiyonasına iyi hazırlanmak gerekiyor? Evet basketbolumuza büyük bir piyango vurdu ve Dünya Şampiyonasına katılma hakkı elde ettik. Bu bizim için çok büyük bir şans.

Avrupa şampiyonasındaki başarısızlığı tekrar yaşamamak için yapılması gerekenler var... Bir kere bütün sorumlular takkelerini önlerine koyup Belgrad’daki büyük bozgunun sebeplerini tek tek tespit edip Japonya’ya bunlardan arınmış olarak gitmenin yollarını aramalıdırlar. Tabii yapılan yanlışlar ortada, o kadar derinlere dalıp araştı rmaya gerek yok.

Maalesef Avrupa Şampiyonası için takımımız hiçte iyi bir hazırlık devresi geçirmedi. Hazırlıkları n çoğunda şampiyonada forma giyme şansı olamayan oyuncular yer aldı. Onlar hazırlandı hazırlıkların çoğunda yer almayan veya beraber forma giyme şansı bulamayan Mehmet Okur, Mirsad Türkcan, İbrahim Kutluay, Hidayet Türkoğ lu gibi aslar turnuvada görev aldı.

Turnuva boyunca kesinlikle mücadeleci bir takı m ruhunu sahaya yansıtamadık ve herşeyden öncesi takım olamadık! Zaten maçlar esnasında ve sonrasında hepimizi üzen olaylar herkesin malumu. Takım idari olarak ta iyi yönetilemedi. Buna Tanjeviç’in maçlarda yaptığı taktiksel bazı hatalarda eklenince ortaya beklemediğimiz bir bozgun çıktı. Gerçi biz buradan çok uyarılar yapmı ştık ama dinleyen nerde.

Bundan sonra yapılacak en önemli icraat bu hatalardan ders alıp bir daha bunları tekrarlamamak olacaktır. Şampiyonada yer alacak kadroya şimdiden karar verip hazırlıkları ona göre yürütmek en akılcı yol olacaktır. Avrupa şampiyonası nda forma giyen oyuncularımız Japonya’da da forma giyebilirler ve bana göre iyi hazırlandıkları ve takım oldukları taktirde kesinlik çok güzel bir sonuçla Japonya’dan dönebilirler. Takım olmak deyimizden ne kastettiğimi Avrupa şampiyonu olan hiç yıldız oyuncusu bulunmayan Yunanistan’a bakarak anlayabilirsiniz.

Ülkemizi peşinden sürükleyen ve en çok ilgi duyulan spor olan futboldaki kötü gidişat başarıdan başarıya koşan basketbolumuzun yıldızının parlamasına sebep olabilir.