Önümüzdeki sezon Türkiye Basketbol Ligi çok değişik bir m

Önümüzdeki sezon Türkiye Basketbol Ligi çok değişik bir mücadeleye sahne ola-cak.Her şeyden önce yıllardır klasikleşmiş Ülker-Efes Pilsen finalini ve çekişmesini artık göremeyeceğiz. Ülker sezon sonunda büyük bir devrim yaparak Fenerbahçe ile birleşti ve bundan sonra sarı-lacivertliler Fenerbahçe Ülker olarak ligde mücadele edecek. Ülker ise ligden tamamen çekilmeyerek gençlerden oluşacak kadrosu ile Alpella olarak ligde mücadele etmeye karar verdi. Bunun yanı sıra Tuborg ve B.Kolej'in ligden çekilmesi onların yerine Konya Selçuk Üniversitesi ve Oyak Reno'nun alınması da ligi iyice ilginç hale getirdi. Ayrıca Ülker'in şampiyonluğunda büyük katkıları olan İbrahim Kutluay , Ömer Onan ve Mirsad Türkcan Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe Ülker önemli bir transfer yaparak Maccabi Telaviv'in oyun kurucusu basketbolseverlein yakından tanıdığı Willy Solomon'u da renklerine bağladı.

Maddi olarak çok güçlenen Fenerbahçe'nin transferleri bunlarla bitecek gibi gözükmüyor. Sarı-lacivertliler kadroyu kesinlikle daha iyi yabancılarla takviye edecektir.

Bu kadar iyi bir kadroya sahip olan Fenerbahçe'ye Avrupa'da da başarılı olma zorunluluğu doğdu. Bu kadar kaliteli oyuncuların bir araya geldiği kadroyu ancak Aydın Örs gibi kurt bir hoca yönetebilirdi. Avrupa'da bir çok ilki yaşayan Aydın hoca bu takımla önümüzdeki sezon kesinlikle Avrupa Ligi'nde büyük başarılara imza atacaktır. Topu bu kadar çok seven oyuncuların bir araya geldiği kadroyu yönetmek gerçekten çok zor olacak. Özellikle Solomon ve Mrsiç'in topu nasıl paylaşacakları merak konusu.

Fenerbahçe'de bunlar olurken Efes Pilsen de kadrosunu önce Ülker den Cüneyt Erden transferi ile güçlendirdi. Daha sonra yaptıkları iki önemli yabancı transferi ile rekabette geri kalmayacaklarının sinyalini verdiler. Ülkemizi Euroleague'de de temsil eden Efes Pilsen, oyun kurucu pozisyonunu Amerikalı Horace Jenkins'i alarak doldurdu.

Geçen sezon İsrail'in Hapoel Jerusalem takımında forma giyen 32 yaşında ve 1.86 metre boyundaki Jenkins, ULEB Cup'ta normal sezonda 20 karşılaşmada 20.4 sayı, 3.9 ribaund ve 3.6 asist ortalaması yakaladı. Jenkins bu performansla ULEB Cup'ın sayı kralı oldu. Efes, daha önce de Euroleague'in sayı kralı Drew Nicholas'ı kadrosuna dahil etmişti. Efes Pilsen en son Kızılyıldız da forma giyen genç uzun Emre Bayav'ı kadrosuna katarak, geleceğe de yatırım yapmış oldu.

Demek ki önümüzdeki sezon en büyük çekişme Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasında yaşanacak.

Ligde şu ana kadar yaptıkları transferlerle lige renk katacağını düşündüğüm diğer takım ise Türk Telekom olacak. Zaten geçen sezon güçlü bir kadrosu olan Ankara ekibi bu sezon yaptığı yerli ve yabancı transferlerle bu sezon çok daha başarılı olacak.

Hücumda geçen sezon çok başarılı olan takım savunmada bir türlü başarılı olamamıştı. Bu sezon Ercüment Sunter takımda sa-vunmayıda oturtursa şampiyonlukta iddialı takımlardan biri olacaktır.

Üç büyüklerden Beşiktaş Cola Turka ve Galatasaray Cafe Crown da bu sezon Ülker'in artan desteği ile ligde daha yukarıları hedefleyecek ve lige büyük renk katacaklardır.

Takımlarını kuvvetlendiren Banvitve Mersin BŞB de ligde yukarıları hedefleyecek takımlar arasında yer alabilir.