TBMM Anayasa Komisyonu'nda, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifi görüşüldü. CHP'li Özgür Özel, "Bunu referandum kasisine düşürmek üzere demokrasiye ve Meclis'e kumpas hazırlığında olanlar var" dedi. Teklifin maddeleri üzerindeki görüşmelere 24 Ocak Salı günü devam edilecek.

Başörtüsü teklifi Anayasa Komisyonu'nda: "Meclis'e kumpas hazırlığında olanlar var"

TBMM Anayasa Komisyonu'nda, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Teklifin maddeleri üzerindeki görüşmelere 24 Ocak Salı günü devam edilecek.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un, anayasa değişikliği teklifinde imzasının bulunmasına itirazı olduğunu söyleyerek, "Bununla neyi ispatlıyor, neyi gösteriyor, ne yapıyor anlayabilmiş değiliz" dedi.

Anayasa'yı, "toplum sözleşmesi" olarak niteleyen Özel, "Evinin camından dışarı bakarsın, sokaktaki hanımefendilerin, kadınların ne kadarının başörtülü olduğunu görürsün. Bu gerçekliğin Anayasa'da olmasını inkar ediyorsan sen ya Anayasa'ya inanmıyorsun ya da faşistsin" ifadelerini kullandı.

"CHP olarak temel hak ve özgürlükler meselesinin referanduma sunulmasından fevkalade irite oluruz" diyen Özel, bu konudaki hassasiyetin başka bir hesaba fokuslanması gerektiğini dile getirdi.

Bu sırada MHP İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, "400 olur, biter gider. Bu, sizin elinizde. Çöz, bitsin" dedi.

Bunun üzerine Özel, "Bunu referandum kasisine düşürmek üzere demokrasiye ve Meclis'e kumpas hazırlığında olanlar var. Bu konu bizim dikkatimizde" karşılığını verdi.

"SİYASİ BİR OYUN"

İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, "başörtüsüne yönelik anayasa değişikliğinin iktidar açısından amaç değil bir araç olduğunu" ifade etti.

Erozan, "Bu, siyasi bir oyun, samimi değilsiniz. Hedefiniz, 14 Mayıs günü iki sandık değil üç sandık. Ne yapacaksanız yapacaksınız, o üçüncü sandığı getireceksiniz, başka bir önceliğiniz yok" şeklinde konuştu.

Teklifin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı, maddeleri üzerindeki görüşmelere 24 Ocak Salı günü devam edilecek.