Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten 'savcının değiştirilmediği', ilave 1 savcı daha görevlendirildiği açıklandı. Soruşturmayı yürüten savcının izne ayrılması nedeniyle dosyaya bakması için başka bir savcı daha atandığı yönünde haberler çıkmıştı.

Başsavcılık: Sinan Ateş cinayeti soruşturmasına bir savcı daha atandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı.

Başsavcılığın yazılı açıklamasında, soruşturmayla ilgili bazı haberler üzerine kamuoyunun 'doğru bilgilendirilmesi' için açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, soruşturmaya ilave bir savcı daha atandığı bildirildi.

Savcılık açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Anılan soruşturmada Cumhuriyet savcısının değiştirildiği şeklindeki haberler gerçeği yansıtmadığı gibi olayın kapsamına binaen mevcut Cumhuriyet savcısına ilaveten bir Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilerek iki Cumhuriyet savcısının soruşturmayı birlikte yürütmesine karar verilmekle, olayın ardından mevcutlu olarak soruşturma evrakının getirildiği tarihte nöbetçi olan başsavcı vekilinin kontrolünde devam etmekte iken iş bölümü çerçevesinde soruşturma tevzi edilerek suç vasfına göre ve çalışma yönergesi uyarınca ilgili başsavcı vekilince koordine edilmektedir.

Halihazırda soruşturma kapsamında 13 şüpheli tutuklanmış, 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştır ve soruşturma titizlikle yürütülmektedir."

NE OLMUŞTU?

Sinan Ateş'in 30 Aralık Cuma günü Ankara Çukurambar’da silahla vurularak öldürülmesine ilişkin olarak yürütülen soruşturmaya yeni bir savcı atandığı yönünde haberler çıkmıştı.

Soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın, sürpriz bir şekilde izne ayrıldığı, savcı Ay'dan sorumlu başsavcı vekilinin de umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak kimse kalmadığı belirtilmişti. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça'nın, Ayhan Ay'ın yanında soruşturmaya bakması için Cumhuriyet Savcısı Durmuş Ali Kaya'yı da görevlendirdiği öğrenilmişti. Soruşturmanın koordinatör başsavcı vekilliğine de Durdu Özer'in getirildiği ifade edilmişti.

ÖZER'İN MHP İLE İLİŞKİLERİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Sinan Ateş cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmanın dosya koordinatörlüğüne atanan savcı Durdu Özer'in MHP'liler ile yakın ilişkileri ortaya çıkmıştı. Özer'in MHP Genel Başkan Başdanışmanı Eyüp Yıldızlar ile makamında çekilmiş fotoğrafı ortaya çıkarken Kahramankazan Belediye Meclis Üyesi İdris Yavuz Cengiz'in oğlunun da nikah şahitliğini yaptığı öğrenilmişti. Özer'in ayrıca MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ ve MHP Ankara İl Sekreteri Sinan Gökhan Yavuz ile de fotoğrafı ortaya çıkmıştı.