Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, “Kartepe AKP’nin tecavüz çetesi” haberine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada haberde ismi geçen E.Ş., M.S., A.G. ve G.T.’nin gözaltına alındığı; F.B., F.K., N.A., E.Ş., M.S. ve B.M. ile ilgili ise herhangi bir soruşturmanın bulunmadığı bildirildi.

Başsavcılık’tan AKP’lilere yönelik ‘tecavüz çetesi’ iddiasıyla ilgili açıklama

Kocaeli'den orta düzeyde zihinsel engeli bulunan bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan 4 kişinin içerisinde AKP'li yöneticilerin olduğu iddiasına ilişkin yapılan Başsavcılık açıklama yaptı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasında, haberde ismi geçen kimi kişilerin gözaltına alındığı kaydedilerek şu ifadelere yer verildi:

"Kocaeli Halk Gazetesi isimli internet sitesinde 26 Eylül 2020 tarihinde yayınlanan 'Açıklıyoruz: Kartepe AKP’nin tecavüz çetesi' başlıklı haberde, E.Ş., M.S., A.G. ve G.T. isimli kişilerin ifade verdiği ve gözaltına alındığı, F.B., F.K., N.A., E.Ş., M.S. ve B.M. isimli kişilerin de savcılığa çağrıldığı ve avukatlarıyla gidecekleri yönünde bir bilgiye ver verilmiş ise de; Cumhuriyet Başsavcılığımız kayıtlarının tetkikinde, bahsi geçen konu ve kişilerle ilgili yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmadığı anlaşılmıştır.”

NE OLMUŞTU?

Kocaeli Halk Gazetesi'nin dünkü haberine göre; Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde geçtiğimiz haftalarda, yarı zihinsel engelli olan 20 yaşındaki M.Y isimli kadını cinsel saldırıya maruz bırakan 4 kişi gözaltına alınmış, 1 kişi tutuklanmıştı. Gözaltına alınanlardan birinin Kartepe Belediyesi personeli olduğu ortaya çıkmıştı.

Halk Gazetesi, "Açıklıyoruz: Kartepe AKP’nin tecavüz çetesi" başlıklı haberinde faillerin bir kısmının da AKP'li olduğunu öne sürmüş, gözaltına alınan şüpheliler E.Ş, M.S, A.G, G.T. dışında F.B. isimli İlçe Başkan Yardımcısı, F.K. isimli AKP eski İl Genel Meclis Üyesi, N.A. isimli AKP Meclis Üyesi, B.M. isimli Başkan şoförünün de isimleri verilmişti. Gözaltına alınanlardan M.S. isimli erkeğin İlçe Başkan Yardımcısı olduğu da belirtilmişti.