MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin isteğiyle HSK üyeliğinden istifa eden Hamit Kocabey, MHP Genel Başkanı Hukuk Danışmanı oldu. Kocabey'in MHP'nin ve Devlet Bahçeli'nin bütün hukuk işleriyle ilgili en yetkili isim olarak görev yapacağı öğrenildi.

'Bataklık' iddiasının ardından: Bahçeli'nin isteğiyle HSK'den istifa eden Kocabey'e MHP'de görev

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kontenjanından iki dönem Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) üyesi olan ancak Bahçeli’nin isteğiyle görevinden istifa eden Hamit Kocabey MHP Genel Başkanı Hukuk Danışmanı oldu.

Sabah’ta yer alan habere göre, geçtiğimiz günlerde MHP Genel Merkezi'nde kendisi için hazırlanan makam odasına taşınan Kocabey'in bundan sonraki süreçte, MHP'nin ve Devlet Bahçeli'nin bütün hukuk işleriyle ilgili en yetkili isim olarak görev yapacağı öğrenildi. Kocabey'in aynı zamanda Adalet Bakanlığı, HSK, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, YSK ve Anayasa Mahkemesi ile ilişkilerde de yetkilendirilen isim olduğu belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Daire Üyesi Hamit Kocabey, 14 Ekim 2021'de görevinden istifa etmişti. Kocabey’in istifasıyla ilgili çok sayıda iddia gündeme gelmiş, Kocabey’in bir dava kapsamında tutuklu bulunan bir kişinin serbest bırakılması için hakime baskı yaptığına yönelik sosyal medya paylaşımları yapılmıştı. Kocabey ise HSK üyeliğinden Bahçeli ile yaptığı görüşme sonucu istifa ettiğini açıklamıştı. Bahçeli, bir süredir kendisinin avukatlığını üstlenen Kocabey’in oğlu Nizameddin Kocabey’e de görevden el çektirmişti.

Gazeteci İsmail Saymaz ise HSK Birinci Daire üyesi olan Avukat Hamit Kocabey'in MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından istifaya zorlandığını söylemiş, Saymaz ayrıca, Kocabey’i istifaya götüren süreçte ‘bataklık’ operasyonuna dikkat çekmişti. Saymaz, Kocabey’in oğlunun "Bataklık" operasyonunda ismi geçen Uğur Şener için hakim E.Ş.’ye "Uğur Şener'i getireyim, yakalama kararı kaldırılsın. Dosyadan para kazanacağım" teklifinde bulunduğunu yazmıştı.