Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan kuvvetli sağanak yağışlardan sonra dün Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta sel ve heyelanlar yaşandı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son açıklamada, can kaybının 17'ye ulaştığı bildirildi.

Batı Karadeniz'deki sel felaketinde son durum: 17 can kaybı

Batı Karadeniz'de şiddetli yağışlar Bartın, Sinop ve Kastamonu'da sel ve heyelanlara neden oldu. Yaşanan sel nedeniyle toplam 17 kişi hayatını kaybetti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından akşam saatlerinde yapılan açıklamada, Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta meydana gelen sel felaketinde yaşanan can kaybının 17'ye yükseldiği bildirildi.

bati-karadeniz-i-sel-vurdu-4-can-kaybi-1-kisi-araniyor-909315-1.

MSB: 353 VATANDAŞ TAHLİYE EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait helikopterlerle sel bölgesinde mahsur kalan 353 yurttaşın güvenli yerlere ulaştırıldığını bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Sinop ve Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi dolayısıyla vatandaşlarımızın yardımına koşmaya devam ediyoruz. TSK'ya ait helikopterler, bölgede gerçekleştirdikleri aralıksız arama kurtarma çalışmalarıyla mahsur kalan toplam 353 vatandaşımızı güvenli yerlere tahliye etti" ifadelerine yer verildi.

KARAİSMALİOĞLU: KAYIPLARIMIZ İÇİN ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da sel felaketine ilişkin yaptığı son bilgilendirmede, "Sinop ilinde maalesef 2 vatandaşımız vefat etti ve kendilerine ulaştık. Kayıplarımız için de arama kurtarma çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor" dedi.

Bakan Karaismailoğlu, Ayancık ilçesindeki incelemelerinin ardından düzenlediği basın toplantısında, açıklamalarda bulundu.

Salı gecesi başlayan aşırı yağışlar sonucunda Sinop, Kastamonu ve Bartın'da aşırı yağışlar nedeniyle bölgenin olumsuz etkilendiğini ifade eden Karaismailoğlu, "Şu an Sinop ilçesi Ayancık ilçesinde bulunmaktayız. Yağışlardan etkilenen ilçe merkezi ve çevre köylerinde su baskınları meydana geldi. Sinop ilinde maalesef 2 vatandaşımız vefat etti ve kendilerine ulaştık. Kayıplarımız için de arama kurtarma çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor" diye konuştu.

Karaismailoğlu, Ayancık Devlet Hastanesinde yatan hastaların Sinop merkeze tahliyesinin dün yapıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Ayancık Devlet Hastanesini de tekrar faaliyete almak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. İnşallah yarın itibarıyla da faaliyete alma çabası içerisindeyiz. Geçtiğimiz Salı itibarıyla sırf Ayancık ilçesinde 24 saatte metrekareye 240 kilogram yağış yağdı. 30 saatte de 300 kilograma ulaşan bir yağış oldu Ayancık'ta. Bu çok ender görülen bir yağış miktarı. Bu yağışlar bölgeyi aşırı derecede etkilediği için bunlar da sele maruz kaldı maalesef."

SELİN VURDUĞU BOZKURT'TA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde etkili olan selin ardından arama kurtarma faaliyetleri sürüyor.

Yağışın etkili olduğu ilçede, Ezine Çayı'nda su seviyesinin yükselmesiyle yaşanan taşkın sonrasında birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı.

AFAD, UMKE, Polis ve Jandarma Arama Kurtarma ekipleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Su seviyesinin yüksek olduğu bazı bölgelerde botlar ve iş makineleri kullanılıyor.

Bölgede çok sayıda arama kurtarma helikopteri de çalışmalara havadan destek veriyor.

Evlerinin çatılarına çıkanlar helikopter yardımıyla kurtarılıyor.

bati-karadeniz-i-sel-vurdu-4-can-kaybi-1-kisi-araniyor-909306-1.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU SEL BÖLGESİNDE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sel felaketinin yaşandığı Sinop'un Ayancık ilçesinde çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, sel felaketinin ardından bölgeye intikal eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ayancık’taki çalışmaları yerinde inceledi.

Karaismailoğlu, "Sinop Ayancık’ta çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Devletimizin bütün imkanları halkımız için seferber edilmiştir" dedi.

bati-karadeniz-i-sel-vurdu-4-can-kaybi-1-kisi-araniyor-909305-1.

SİNOP'TA HASTALAR NAKLEDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, sel nedeniyle Sinop ve Kastamonu'da arama kurtarma görevine devam helikopterlerin Sinop Ayancık Devlet Hastanesi'ndeki hastaları Sinop Devlet Hastanesi'ne naklettiğini bildirdi.

Bakanlığın dün sosyal medya hesabından "Her zaman asil milletimizin emrindeyiz" ifadesiyle yapılan paylaşımda, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 6 helikopterle sel felaketinin yaşandığı Sinop ve Kastamonu'da arama kurtarma görevine devam edildiği belirtildi.

Paylaşımda, "Helikopterlerimiz Sinop Ayancık Devlet Hastanesi'ndeki hastaları alarak Sinop Devlet Hastanesi'ne tahliye etti" bilgisi verildi.

bati-karadeniz-i-sel-vurdu-4-can-kaybi-1-kisi-araniyor-909307-1.

KARABÜK-ZONGULDAK KARA YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Heyelan nedeniyle çift yönlü ulaşıma kapanan Karabük-Zonguldak kara yolu, çalışmaların ardından açıldı.

Suçatı Tüneli yakınlarında meydana gelen heyelan sonucu yamaçtan düşen dev kaya ve toprak parçalarının sürüklenmesi sonucu ulaşıma kapanan yolun açılması için Karayolları ekipleri çalışma yürüttü.

Ekiplerin çalışmasının ardından Karabük-Zonguldak kara yolu yeniden trafiğe açıldı.

Jandarma ekiplerinin yoldaki kontrolleri sürüyor.

Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Heyelan nedeniyle trafiğe kapanan Karabük-Yenice yolu, Karayolları ekiplerinin yolu temizlemesinin ardından trafiğe açılmıştır" denildi.

bati-karadeniz-deki-sel-felaketinde-son-durum-5-can-kaybi-1-kisi-araniyor-909387-1.