Batı’nın paralı askerleri Ukrayna’da

Dış Haberler Servisi

Savaşı kışkırtmaya devam eden Batılı ülkeler Ukrayna’ya silah, milis ve para yağdırmayı sürdürüyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Batı’nın Ukrayna’daki çatışma bölgelerine özel askeri milisler göndermeyi artırdığını açıkladı.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD askeri istihbaratı tarafından paralı askerlerin Ukrayna’ya gönderilmesi için büyük bir kampanya başlatıldığını söyledi. Konaşenkov, bunun için ilk etapta işe alınanların "Academi", "Cubic" ve "DynCorp" adlı ABD askeri özel şirketlerinin çalışanları olduğunu belirtti.

200 HIRVAT MİLİS ULAŞTI

Konaşenkov "Ukrayna’ya gelen yabancı paralı askerler sabotajlar ve Rus teçhizat ve malzeme konvoylarına baskınlar düzenliyor" dedi. Konaşenkov bakanlığının halihazırda 200 Hırvat paralı askerin Ukrayna’ya ulaştığını tahmin ettiğini söyledi.

16 BİN YABANCI SAVAŞÇI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy de 16 bin yabancı paralı askerin Ukrayna için savaşacağını iddia etti. Zelenskiy, bu askerler için ayrı bir lejyon kurulmasına dair geçtiğimiz günlerde bir kararname imzalamıştı.

FRANSIZ MİLİSLER TAKİPTE

Fransa İç İstihbarat Birimi’nin (DGSİ), savaşmak için Ukrayna’ya gitmeye hazırlanan Fransızları takibe aldığı belirtildi. DGSİ’nin Fransa Dış İstihbarat Birimi (DGSE) ve Askeri İstihbarat Direktörlüğü (DRM) ile bu Fransızları ve Facebook’ta oluşturdukları grubu takip ettiği kaydedildi.

BERLİN SİLAH YIĞIYOR

Alman haber ajansı dpa'nın Ekonomi Bakanlığı çevrelerine dayandırdığı haberine göre Almanya, Ukrayna'ya 2 bin 700 adet Strela tipi uçaksavar füze gönderilmesine onay verdi. Söz konusu silahların, eski Doğu Almanya'nın Ulusal Halk Ordusu (NVA) envanterinde bulunan Sovyet yapımı uçaksavarlar olduğu belirtildi. Alman hükümet, çatışma bölgelerine silah gönderilmemesi yönündeki siyasetinde değişiklik yaparak Ukrayna'ya silah desteği verilmesi kararı almıştı. Öte yandan Almanya'nın Ukrayna'ya gönderileceğini açıkladığı bin tanksavar ile 500 Stinger tipi hava savunma silahı önceki gün Ukrayna'ya ulaştı.

ABD, Ukrayna’ya ‘insani yardım’ başlığı altında 10 milyar dolarlık destek göndermek için harekete geçtiğini duyurdu. Buna göre Covid-19 için ayrılması gereken acil ödemelerin bir bölümü Ukrayna’ya aktarılacak.