Batıkent Dayanışma Platformu, 16 sokak köpeğinin bir araçtan bırakılan zehirli tavuk eti ile zehirlenerek katledilmesi karşı GİMSA önünde eylem yaptı. Batıkent Dayanışma Platformu, Turgut Özal Mahallesi’nde araçtan bırakılan zehirli tavuklarla 18 köpeğin katledilmesini protesto etmek için Batıkent Meydan’da bulunan GİMSA önünde eylem yaptı. Eylemde sık sık “Katiller bulunsun, cezaları verilsin”, “Hayvanlar susar, sen susma”, “Kanunlar […]

Batıkentliler hayvan katliamına tepkili: Hayvanlar susar sen susma

Batıkent Dayanışma Platformu, 16 sokak köpeğinin bir araçtan bırakılan zehirli tavuk eti ile zehirlenerek katledilmesi karşı GİMSA önünde eylem yaptı.

Batıkent Dayanışma Platformu, Turgut Özal Mahallesi’nde araçtan bırakılan zehirli tavuklarla 18 köpeğin katledilmesini protesto etmek için Batıkent Meydan’da bulunan GİMSA önünde eylem yaptı.

Eylemde sık sık “Katiller bulunsun, cezaları verilsin”, “Hayvanlar susar, sen susma”, “Kanunlar değişsin, hayvanlar sevilsin” ve “İnsana hayvana, yeryüzüne özgürlük” sloganları atıldı. Eylemde basın açıklamasını platform adına Sıla Soyaslan okudu.

Soyaslan, Batıkentlilerin saldırılara karşı sessiz kalmayacağını söyledi. Yasaların hayvanların haklarını değil, evlerinde hayvan besleyenlerin haklarını korur nitelikte olduğunu belirten Soyaslan mevcut yasalara göre katliamı gerçekleştiren fail/faillerin yalnızca para cezasıyla paçayı kurtaracaklarının altını çizerek, “Sokak hayvanlarına uygulanan şiddet, tecavüz ve işkence gibi suçlara caydırıcı hapis cezası verilmediği sürece bu katliamların önüne geçilemez. Yasalar her şeyden önce hayvanları korumalıdır” dedi.

Hayvanları Koruma Kanunu’nun değiştirilmesi gerektiğini, faillere basit para cezaları verilmesi yerine caydırıcı hapis cezaları verilmesi gerektiğini belirten Soyaslan “Önleyici yasalarla sokakların asıl sahibi dostlarımız koruma altına alınmalıdır” dedi.