Ankara Batıkent’te yer alan Adnan Kahveci Parkı’nın özelleştirilerek yapılaşmaya açılması planına karşı çıkan yurttaşlar, “Adnan Kahveci Parkı Dayanışması” adı altında bir araya geldi. Parkta toplanan yurttaşlar, Batıkent’in ve Batıkent’lilerin yaşam alanlarının yağmalanmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Batıkentliler parkına sahip çıkıyor: Yaşam alanlarımızın yağmalanmasına izin vermeyeceğiz

BİRGÜN / ANKARA

Ankara'nın Batıkent semtinde bulunan Adnan Kahveci Parkı'nın Yap-İşlet-Devret modeli ile özelleştirilerek yapılaşmaya açma girişimine karşı tepkiler dinmiyor. Batıkent’te oturan yurttaşlar, “Adnan Kahveci Parkı’nda” bir araya geldi. Parkın yapılaşmaya açılmasına karşı olan ve “Adnan Kahveci Parkı Dayanışması” adı altında bir araya gelen yurttaşlar, “Parkımıza dokunmayın” çağrısı yaparken Batıkent’in ve Batıkent’lilerin yaşam alanlarının yağmalanmasına izin vermeyeceklerini de söyledi.

Ankara'daki CHP'li Yenimahalle Belediyesi’nin Batıkent’te yer alan Adnan Kahveci Parkı’nı özelleştirme girişimine Şehir Plancılar Odası Ankara Şubesi 'nin de aralarında olduğu çok sayıda meslek örgütü karşı çıktı. Uzmanların yanı sıra bölge sakinleri de parklarına sahip çıkarak, “Yaşam kalitemizin aşağıya çekilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

AYLIK 7 BİN 500 TL'YE KİRAYA VERİLDİ

Adnan Kahveci Parkı Dayanışması'ndan yapılan açıklamada, “Park alanı imar kanununa aykırı biçimde ticari girişime açılmış, etrafı betonla çevrilmiş komik bir bedelle 15 yıllığına aylık 7 bin 500 TL karşılığında Arstek İnşaat Tic. A.Ş.’ne Yap-İşlet-Devret yöntemiyle kiraya verilmiştir. Halkı ve yasaları hiçe sayan bu anlayışı kınıyoruz. Batıkent’in sakini değil, artık sahibi olduğumuzu bilmeliyiz. Yenimahalle Belediye yöneticilerinin bu türden iş ve işlemlerine dur demeliyiz. Bizler Batıkent’te yaşayan, çarşı ve pazarlarından alışveriş yapan, seçim dönemlerinde oy veren, belediyeye vergilerini düzenli ödeyen vatandaşlarız. Huzurlu yaşam kalitemizin aşağı çekilmesine asla izin vermeyeceğiz. Sizleri Adnan Kahveci Parkı ve piknik alanına sahip çıkmaya davet ediyoruz” denildi.