Batman'da bir polis, adliyeden kaçmaya çalışan İ.T. isimli yurttaş ile Avukat Orhan Alpkaya'yı darp etti. Alpkaya'da kafa kırığı oluşurken polis tayin edildi.

Batman'da bir polis, tanık ve avukatı darp etti
Fotoğraf: AA

Batman’da M.G. isimli polis, hırsızlık suçuna karışmasının ardından tutuklanan ve lavaboya gitmek istediğini söyleyerek kaçmaya çalışan İ.T. isimli yurttaşa telsizi tuttuğu eliyle vurdu.

M.G., İ.T.'nin darp edilmesine tepki gösteren Avukat Gülbahar Kaya'yı azarladı. Diyaloğa tanık olan Avukat Orhan Alpkaya'ya ise kafa attı.

halktv.com.tr'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, 14 Nisan'da hakkında tutuklama kararı verilen İ.T., lavaboya gitmek istediğini söyleyerek kaçmaya çalıştı. Polisler arkasından koşarak İ.T.’yi yakaladı.

Kamera görüntülerine göre polis M.G., iki polisin kolları arasındaki İ.T.’ye telsizi tuttuğu eli ile vurdu.

'ANAN ERKEN DOĞURMUŞ, VURSANA'

Daha sonra İ.T., adliye koridoruna götürüldü. İ.T.’nin yumruklandığını gören Avukat Gülbahar Kaya, yapılan muameleye karşı çıktı. İddiaya göre M.G. kadın avukata "Sen kimsin! Uzaklaş buradan, çok gerginim" dedi. Bu diyaloğa tanık olan Avukat Orhan Alphan, "Sakin ol, neden gerginsin" diye cevap verdi. M.G. ise "Anan erkek doğurmuş, vursana" dedi ve Alphan’a kafa attı. Saldırı anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

ALPKAYA'NIN KAFASI KIRILDI

Polis M.G., Avukat Alphan’ın "erkeksen vursana" dediğini, küfrettiğini, elini boğazına doğru götürdüğünü savunarak "Refleks olarak kafamı ileri doğru ittim, yaralama kastım yoktu. Bu şahıs üzerime çullandı ve yumruk attı" dedi. Avukat Alphan’da kafa kırığı oluştu.

M.G.’ye Batman 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kasten yaralama suçundan beş yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istemiyle dava açıldı. İlk duruşma 20 Ekim 2022’de görülecek.

dliyeden kaçmaya çalışan şüpheliye yumruk attı. Bu muameleye tanık olan avukatlar polise karşı çıktı. Polis bu kez de Avukat Orhan Alpkaya’ya kafa attı. Saldırı anı adliyenin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Polise kasten yaralamadan dava açıldı.

Batman’da, hırsızlık suçuna karışan İ.T. hakkında geçen 14 Nisan’da tutuklama kararı verildi. Lavaboya gitmek istediğini söyleyen İ.T. kaçmaya çalıştı. Polisler arkasından koşarak İ.T.’yi yakaladı.