Normalleşme adımlarının ardından Batman’da vaka sayısında artış yaşandığına dikkat çeken Batman Valisi  Hulusi Şahin, “Günlük pozitif vaka sayılarında yukarıya doğru yükseliyor”dedi

Batman Valisi Şahin: Normalleşmenin ardından vaka sayısında artış yaşandı

Batman Valisi Hulusi Şahin, kentte koronavirüs vakalarının artığına dikkat çekerek, "Yeni normale Batmanlılar alışamadılar. Sanki salgın bitmiş, her şey normale girmiş gibi bir tavır içinde olan vatandaşlarımız var" dedi.

Koronavirüs vakalarıyla son günlerde gündeme gelen Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki artışa Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamayla dikkat çekti. Maskesiz dolaşımın yasak olduğu Batman'da koronavirüsle mücadelede yeni normalleşme süreciyle birlikte vakalarda artış yaşandı.

Vali Şahin, koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesiyle vaka sayılarında artış görüldüğünü söyledi.

POZİTİF VAKALAR ARTIYOR

Batmanlıların her şeyin normale döndüğüne dair bir tavır içinde olduğunu anlatan Vali Şahin, "Yeni normale Batmanlılar alışamadılar. Sanki salgın bitmiş, her şey normale girmiş gibi bir tavır içinde olan vatandaşlarımız var. Park ve bahçeler açıldı doğru ama parkların açılması, bu kısıtlamanın kaldırıldığı anlama gelmiyor" dedi.

batman-valisi-sahin-normallesmenin-ardindan-vaka-sayisinda-artis-yasandi-743121-1.
Batman Valisi Hulusi Şahin

Vali Şahin, kent genelinde koronavirüs tedbirlerinin sürdüğünü ifade ederek, herkesin bu tedbirlere uyması için çağrıda bulundu. Tedbirlere uymayanlara ceza verileceğini söyleyen Vali Şahin, şöyle konuştu:

"Buradan çağrı yapıyoruz, lütfen dikkat edin. Sonradan 'Neden cezalar kesildi?' diye sızlanmalar olmasın. Biz ceza yazmak istemiyoruz, fakat elimizde olan argümandan biri de cezadır. Kamu araçları, kurallara uyulması için sürekli anons ediyorlar. Bu uyarılar etki etmeyince elimizde de başka bir argüman kalmıyor. Artık cezai işlem yapmaktan başka çare kalmıyor. Son günlerde bu rehavetin sonucu olarak dalgalanmalar yaşıyoruz. Günlük pozitif vaka sayılarında yukarıya doğru yükseliyor. Bunu önlemenin tek yolu var, kurallara uymak. Tek felsefemiz maske takmak, mesafe kuralına uymak ve hijyen olmaktır. Bu üç kurala uyacağız. Tüm vatandaşlarımızı bu kurallar için hassas olmaya davet ediyorum."


DİYARBAKIR’DA DA VAKA ARTIŞI NEDENİYLE UYARILAR YAPILMIŞTI

Normalleşme ile vaka sayısında yaşanan hızlı artışın dikkat çektiği Diyarbakır'da normalleşme sonrası yaklaşık 24 bin kişi karantinaya alındı. Son olarak konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey üyesi Halis Yerlikaya, Diyarbakır'da normalleşme sonrası bin 500'ye yükseldiğini dile belirterek, "Son bir haftada yaşanan hızlı artışla birlikte 900 olan vaka şimdilerde bin 500'e yaklaşmış durumda. Diyarbakır, Bölge'de vaka sayısının en çok olduğu il olmuş durumda. Çok endişeliyiz. Alarm zilleri çalıyor şu anda. Birinci dalganın pikleri ile karşı karşıyayız. Bölge kentlerinde vaka artışı var, ancak Diyarbakır bu artış da önde gidiyor. Bu durum kaygı vericidir, endişeliyiz" diye konuşmuştu.

DHA