BirGün Medya bünyesinde çıkan Bavul Dergi, kültür-sanat dünyasındaki yasakları konu alan kapağı ile Ajans Press-MediaCat tarafından 'yılın en iyi dergi kapakları'ndan birisi olarak gösterildi.

Bavul Dergi 2022’nin en iyileri arasında

Ajans Press'in MediaCat işbirliğiyle gerçekleştirdiği 'Yılın Manşetleri' ve 'Yılın Dergi Kapakları' belli oldu.

Bavul Dergi’nin Eylül 2022’de yayımlanan sayısı, kültür-sanat dünyasındaki yasakları konu alan kapağı ile yılın en iyi dergi kapaklarından birisi olarak gösterildi.

“Belki bu karanlıkta yasakları yasaklasak” alıntısıyla okuyucusuyla buluşan Barış Sarıkaş - Ahmet Can Sarıkaya imzalı kapak, Ajans Press ve Media Cat ortaklığıyla seçilen “Yılın Dergi Kapakları” arasında gösterildi.

Utku Lomlu, Yazgülü Aldoğan, Cem Talu, Şelale Kadak ve Kenan Ünsal’dan oluşan jüri, BirGün Medya bünyesinde çıkan Bavul’un seçkide yer alışını şu sebeplerle açıkladı:

“Konserleri yasaklanan Aynur Doğan, Cahit Berkay ve Hayko Cepkin gibi sanatçıların isimlerini kapağına taşıyan Bavul'un illüstrasyon ile fotoğrafı birleştiren kapak tasarımı jürinin beğenisini kazandı.”

Kapak konusu olan dosyada Aynur Doğan, Cahit Berkay ve Hayko Cepkin’in yanısıra Bülent Ortaçgil, Birkan Nasuhoğlu, Cenk Taner, Gökhan Türkmen, Güvenç Dağüstün, Serkan Fidan ve Vedat Yıldırım gibi isimler yer aldı.

bavul-dergi-2022-nin-en-iyileri-arasinda-1110678-1.

'Yılın Dergi Kapakları' arasında L'officiel Dergi'nin Şubat 2022 kapağı ve Socrates Dergi'nin Kasım 2022 'Dünya Kupası' kapağı da yer aldı.

Yılın en iyi manşetleri arasında ise Karar gazetesi, Sözcü gazetesi ve Cumhuriyet gazetesi yer aldı.