Avrupa BirGün çalışmalarının Berlin’deki adresi Bavul Kültür ve Sanat Kafe’nin birinci yılı etkinliklerle kutlandı.

Bavul Kültür ve Sanat Kafe birinci yılını kutladı

BirGün / Berlin

BirGün Gazetesi ve Bavul Dergi okurlarınım Berlin'deki buluşma merkezi Bavul Kafe’nin birinci yıl etkinliğine ilgi büyük oldu. Pandemi önlemlerine uygun olarak gerçekleşen etkinlik, Derya Aydoğan Çetin’in açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında Bavul Kafe’nin bir yıllık macerasının önemli bir deneyim olduğunu vurgulayan Çetin, “Geçen yıl büyük bir umut ve dayanışmayla açılan Bavul Cafe’nin şimdi 1. yılını kutluyoruz. Burası açılırken en büyük amacımız eğlenceli ve faydalı etkinlikler yapmak ve bir araya gelebilmekti. Her şey çok güzel gitti ve artık atölyelerimiz de başlıyor. Dayanışma ile neler yapabileceğimizi hep birlikte görüyoruz” dedi. Kutlamada Folk Bär Orkestra, dünyanın farklı bölgelerinden derledikleri müzikleri dinleyicilerle buluşturdular. Konserde Berlin’li müzisyenler de sahne aldı.

DAYANIŞMA YAŞATIR

Pandemi koşullarında yaşanan zorluklara rağmen bir yıldır ayakta kalmayı başaran Bavul Kafe ‘Dayanışma yaşatır’ şiarının sözde bırakılmadığına iyi bir örnek oluşturuyor. Bu süreçte Bavul Kafe gönüllüleri, BirGün Gazetesi ve Bavul Dergi gibi farklı alanlarda, kolektif çalışma ve dayanışma ile yaşam alanları oluşturma çabalarını kararlılıkla sürdürüyor.

ÇALIŞMALARI KESİNTİYE UĞRAMIŞTI

Pandemi kısıtlamarı nedeniyle çalışmaları kesintiye uğrayan Bavul Kafe, geçtiğimiz günlerde Gezi Direnişi ve Sivas Katliamının yıl dönümlerinde yapılan etkinliklerin yanı sıra doğaçlama müzik dinletileri gibi çalışmalarını yeniden başlatmıştı.