CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “12 Eylül döneminde sahne yasağımın kal

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “12 Eylül döneminde sahne yasağımın kaldırılması için şimdi bir parti genel başkanı olan kişi benden servet istedi” diyerek kişilik haklarını ihlal ettiği iddiasıyla sanatçı Bülent Ersoy aleyhine 300 bin YTL’lik manevi tazminat davası açtı.

Ersoy’un bir televizyon kanalında ve bir gazetede yer alan açıklamalarının ardından Baykal’ın avukatı Şahin Mengü tarafından açılan davanın dilekçesinde Baykal’ın askeri müdahale sonrasında siyasal yaşamdan 5 yıl süreyle yasaklandığı ve bu sürede geçimini sağlayabilmek için avukatlık yaptığı belirtildi. Dilekçede, cinsiyet değiştirdiği için askeri yönetim döneminde sahne yasağı konulan Ersoy’un Baykal’ı arayarak mağdur olduğu gerekçesiyle yol göstermesi talebinde bulunduğu ifade edilerek, “Baykal hukuki yolları denemesini salık vermiştir. Ersoy, bunun garantisi olup olmadığını sorunca Baykal, kimsenin garanti veremeyeceğini söylemiş ve telefon konuşması sona ermiştir" denildi.

‘KİŞİLİK HAKLARI ZEDELENDİ’
Dilekçede Ersoy’un asılsız iddialarının Baykal’ın kişilik haklarını ağır biçimde zedelediği savunularak, yasal faiziyle 300 bin YTL manevi tazminat talep edildi.