Antalyaspor, on bir maç ile ligin sürmekte olan en uzun ikinci yenilmezlik serisiyle çıktığı karşılaşmada, on altılık serisiyle bu sezonun en uzun süre yenilmeyeni unvanını bulunduran Başakşehir’i ağırladı. İkinci devrede vitesi artıran lider, Demba Ba ve Elia’nın golleriyle 2-0 galip gelerek koltuğunu korudu.

Gaziantep FK geçen hafta Tamer Tuna’nın öğrencileri karşısında on iki şut pasının altısını doğrudan Kudryashov - Ersan arasındaki hattan bulmuştu. Cezalı Vişça’nın sahada olması durumunda skorun o karşılaşmadaki gibi dengeli kalması çok düşük bir ihtimal olacaktı. Onun yerine karşılaşmaya sağ açık başlayan Gulbrandsen’in savunmadan çıkaramadığı topu, erken hareketlendiği için Caiçara’dan alamadığı pası ve şut çekmesi gereken yerde pas vermesini gözlemleyen Okan Buruk, tahminimce maçtan önce olduğu gibi su molasında da Boşnak oyuncuyu bol bol anmıştır.

Aslen bir merkez olan Gulbrandsen bu sezon sol kanatta pek varlık gösterememişti; sağ kanatta da durum farklı olmadı ve maçı Robinho tamamladı. 25’ten sonra Okan Buruk Norveçli oyuncuyu biraz daha merkezde konumlandırdı; Demba Ba’nın yarım saat dolarken çektiği şutta onun merkezdeki feykinin önemi vardı. Visça’nın yanı sıra, Aleksic ve Mahmut’tan da yoksun olan Okan Buruk anlaşılır şekilde sakin ve durağan bir oyunu tercih etti. Mehmet Topal Podolski’nin hangi ayağıyla şut çektiğini unutmuş gibiydi. Emektar Epureanu top karşılarken kayıp düşmeyi alışkanlık haline getirmiş gibi duruyordu. Hal böyleyken, “Önce yememeliyiz; mutlaka atarız” doğru bir felsefeydi.

Ev sahibinin en fazla beş dakikada bir faül yapmasıyla etkin geçişler yapmakta zorlanan Başakşehir, Sinan Gümüş ve Podolski’nin hızla hareketlenebileceği boşlukların oluşmasına müsade etmemeyi bir pozisyon hariç başardı. İkinci devrede sağ kanat aksiyonlarının neredeyse tamamına İrfan Can’ın dahil olduğunu gördük. Bunun iki tesiri oldu: Merkez daha sık boşalıyordu; ev sahibi hızlı geçişlerden Amilton ile fırsatlar yakaladı. Ayrıca Tamer Tuna sol ayaklı stoperi Adem’in yerine sağ ayaklı Celutska’yı alarak, solak İrfan’ın sağ çizgiden içeri kat ederek yarattığı tehlikeden canının sıkıldığını gösterdi.

Bonservisi geçtiğimiz günlerde 2.5 milyon Euro karşılığında satın alınan Berkay Özcan üçüncü bölgeye girmeyi kendine yasaklamış gibi bir maç oynayınca Başakşehir’de iş Vişça’nın tabela değiştirme vazifesini üstlenebilecek bir baba yiğide kalmıştı. Ekarte edildikten sonra küsmenin bu seviyede kabul edilemeyeceğini henüz idrak edememiş gözüken İrfan’ın bir kez daha ender anlarda parladığı gecede bu baba yiğit Demba Ba’dan başkası olmadı. 71. dakikada altı pas civarında dengesiz indiği hava mücadelesinin ardından yere yatmadı ve topla kaleye döndü. Devamında arkasından yapılan müdahaleye aldırmadı ve yerden, sakin bir gol vuruşuyla ikinci devrede vitesi artıran Okan Buruk’un maç planını fitilledi. Elia’nın 90+’daki golü iyi bir mesainin haklı ödülü gibiydi.