Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, tüm zorluklara karşı dayanışma içinde olduklarını belirterek, zor günleri el birlikte aşacaklarını kaydetti

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal: Zor günleri el birliğiyle aşacağız

Aycan KARADAĞ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, görevde geçen iki yıllık sürede deprem, pandemi, sel gibi afetlerle mücadele ettiklerini ifade ederek, zor günleri el birliğiyle aşacaklarını kaydetti.

Bayraklı’da deprem sonrası kentsel dönüşüm ile ilgili yapılan çalışmalardan bahseden Sandal, “Depremden önce zaten bir kentsel dönüşüm başlattık. 60 hektarlık Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı Mahallesi’ni içine alan alanla ilgili çalışmalar devam ediyordu. Bu 60 hektarlık kentsel dönüşüm alanını 600 hektara çıkaracağız ve o alan Çay Mahallesi’ne kadar uzanacak. Revizyon çalışmaları Onur, Yamanlar, Nafiz Gürman mahallelerini içine alacak 600 hektarlık alanda da devam ediyor” dedi. Deprem bölgesinde kentsel yenilenme yaptıklarını kaydeden Sandal, “Yurttaşlarımız deprem yönetmeliğinden önce yapılmış evlerini yıkıp yenisini yaparken herhangi bir hak kaybı yaşamayacak. Planlar hazır. Odalardan bir itiraz gelmezse bu planları uygulayacağız. Ardından bir belediye şirketimizin yönetmeliğinde değişiklik yaparak kentsel yenileme, altyapılarla uğraşır konuma getireceğiz” diye konuştu.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde TEİAŞ tarafından yapımına başlanan ve vatandaşların tepkisine neden olan trafo merkeziyle ilgili olarak ise Sandal, “Trafonun taşınması için yeni bir alan bulduk ve Büyükşehir Belediyemiz gerekli incelemeleri yapıyor. Tunç Soyer büyük özveri gösterdi. Yakın zamanda vatandaşımızı bu trafo sorunundan kurtaracağız. İlgili firma ile de yaptığımız görüşmede yeni bir yer bulunması durumunda trafonun taşınmasıyla ilgili bir niyet oluştu. Biz meseleye insani boyutuyla bakıyoruz” dedi.

Pandemi sürecinde yaptıkları çalışmalardan da bahseden Sandal, “Belediye olarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Pandemide yaşlılara alışverişi başlatan ilk belediyeyiz. İlk çevrimiçi eğitime yine biz geçtik. Pandemi sürecinde yüz yüze eğitimlerin askıya alınması nedeniyle, Bayraklı'da gönüllü öğretmenler bir araya gelerek hem YKS hem de LGS’ye hazırlanan öğrenciler için Bayraklı Belediyesi öncülüğünde kurulan Bayraklı Eğitim Kanalı (TV BEK) yayın hayatına başladı. Yayın çok başarılı bir şekilde sürüyor. İlçe sınırlarında yer alan ve pandemi sürecinde tüm esnafa destek olmaya devam ediyoruz.

Toplam 3 bin 106 esnafı kapsayacak uygulama kapsamında 4 milyon 445 bin liralık destek de vereceğiz. İhtiyaç duyulan her noktada yurttaşlara yardımcı oluyoruz. Zor günleri el birliğiyle aşacağız. Hiçbir ayrım yapmadan ihtiyacı olan tüm yurttaşlarımızın yanında olacağımıza söz verdik ve sözümüzü tutuyoruz. Bayraklı olarak dayanışma içindeyiz” ifadelerini kullandı.