Bayraklı Belediyesi’nin EBA’ya destek olmak amacıyla başlattığı TV BEK’in lansmanı yapıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, nitelikli eğitimin her çocuğun hakkı olduğunu söyledi.

Bayraklı’da eğitim için proje: TV BEK

BİRGÜN EGE

Pandemi sürecinde yüz yüze eğitimlerin askıya alınması nedeniyle, Bayraklı'da gönüllü öğretmenler bir araya gelerek hem YKS hem de LGS’ye hazırlanan öğrenciler için Bayraklı Belediyesi öncülüğünde kurulan Bayraklı Eğitim Kanalı (TV BEK) yayın hayatına başladı. TV BEK hafta içi her gün saat 09.00 ile 11.00 saatleri arasında TV 35 kanalı üzerinden eğitim verecek.

İnternet erişimi olmayan öğrenciler odaklı çalışacak olan ve uzaktan eğitim sistemi EBA’ya destek niteliğindeki projenin lansmanı bugün yapıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, hayatının her alanında eğitim için çalıştığının altını çizerek projenin alt yapısının 20 yılı kapsadığını söyledi.

Amaçlarının Türkiye’nin dört bir yanındaki dezavantajlı çocuklara da eğitim hizmeti götürmek olduğunu ifade eden Sandal, “Maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimine devam edemeyen çocuğumuzun kalmasını istemiyoruz. Bu konuda elimizden ne geliyorsa yapacağız. TV BEK ile de çocuklarımıza televizyonlarından takip edebilecekleri eğitimler sunuyoruz. TV BEK alternatif bir eğitim kanalı değil, mevcut eğitim sürecine bir damla katkı sunmayı hedefleyen büyük bir proje” dedi.

Pandemi sürecinden en çok çocukların etkilendiğini ve öğrenme yetilerinin sınırlandığını söyleyen Bayraklı Belediyesi Kültür Müdür Osman Çağrı Şahin, “Biz iyimser olmayan umutlara sahibiz. Çünkü onlar eylem gerektirir. Bu yüzden TV BEK projesini başlattık. Dünyada milyarlarca çocuk öğrenme kaybı yaşıyor. 191 ülkede salgın nedeniyle okullar kapandı ve 1,5 milyar çocuk okula gidemedi. Bu çocukların çoğunun evlerinde dijital araç yok. Olsa bile internet erişimleri kısıtlı. Milyonlarca çocuk bir daha hiç okula dönemeyebilir. Çocuklar okuldan uzak kalırsa bizim gibi gelişmekte olan ülkeler başta olmak üzere ister istemez çocuk işçiliği artacak. Biz nitelikli eğitime inanıyoruz. Bunun için de eşitlik ve adalet olmalı. Çocuklarımızı eğitim politikalarımızın merkezine koyuyoruz” diye konuştu.