Bayraklı fotoğraf emrini vermemiş!

HABER MERKEZİ

Kamu görevlilerinin yargılandığı Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün yazarı Hrant Dink cinayeti davasında dönemin Samsun İl Jandarma Komutanı Serdar Yücel tanık olarak dinlendi. Yücel, bayraklı fotoğraf çekilmesi talimatı vermediğini öne sürdü.

4’ü tutuklu 77 sanıklı davanın duruşmasında Serdar Yücel dinlenirken Şenol Çınar ve Zeki Erdem ise mazeretli olmaları nedeniyle dinlenemedi.
Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 104’üncü duruşmada tutuksuz sanıklardan Ali öz, Birol Ustaoğlu, Atilla Güçlüoğlu salonda bulunurken tutuklu sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

ÜZERİNDEKİ BAYRAĞI BİLİYORMUŞ
Duruşmada dinlenen dönemin Samsun İl Jandarma Komutanı Serdar Yücel, katil Ogün Samast’ı otogardan teslim alanlar arasında bulunuyor. Yücel, ifadesinde şunları söyledi: “Savcı Bey Samsun’da Ogün Samast’a ilişkin yasal bir işlem yapılmadan doğrudan İstanbul’a sevk edileceği bilgisini verdi. Görüntüler alınırken jandarma personeli de bulunsun istedik. Üzerinde Bayrak olduğunu biliyordum. Bayraklı fotoğrafın çekildiği odada değildim. Fotoğraf ve kayıt çekilmesi emrini ben verdim ama bayraklı fotoğraf çekin demedim. Personelin disiplinsizliği nedeniyle idari soruşturma başlattım. Müfettişler geldi, 4 defa soruşturma yapıldı ve ilgili personel cezalandırıldı.”
Duruşma bugün devam edecek.