İzmir depreminde en büyük hasarı gören Bayraklı ilçesi yaraları sarmaya başladı. Başkan Serdar Sandal, “Hedefimiz vatandaşımızı sağlıklı konutlara kavuşturmaktır” dedi.

Bayraklı yeniden kurulacak

BirGün EGE

Bayraklı Belediyesi, 3 farklı noktada Kentsel Dönüşüm İletişim Ofisi açtı. Adalet, Manavkuyu ve Mansuroğlu Mahallelerinde, muhtarlıkların yanında açılan ofislerde görevli personeller, vatandaşların bina ve imar durumlarıyla ilgili sorularını yanıtlıyor.

Adalet, Manavkuyu ve Mansuroğlu Mahallelerinde muhtarlıkların yanına yerleştirilen geçici konteynerlerde vatandaşlara hizmet verdiklerini ileten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Bayraklı'da kimse yalnız kalmayacak. Bizim öncelikli görevimiz vatandaşımızın sorunlarına çözüm bulmak. Bu konuda da her zaman imkânlarımız dahilinde elimizden ne geliyorsa yapacağız. Özellikle deprem sonrası, vatandaşlarımızın sıkça sorduğu soruların başında gelen yeni binaların yapım sürecinde hak kayıplarının oluşup oluşmayacağı ile ilgili de Bayraklı Belediyesi meclisimizde geçen ay tarihi bir karar almıştık. Bu kararla, 1999 deprem yönetmeliği öncesi yapılan tüm binalar yıkılıp yerine yenileri yapılırken, hiçbir vatandaşımız hak kaybına uğramayacak. Plan notu meclisimizde onaylandı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisine gönderildi. Oradan da gerekli kararı aldıktan sonra vatandaşımızın önündeki engeli kaldırmış olacağız. Bundan sonraki süreç ise, uygun kredi koşullarını yaratıp vatandaşlarımızın hak kaybı yaşamadan bir an önce sağlıklı konutlara kavuşmasıdır" dedi.