SORU: Annem bir özel bankadan dul maaşı alıyor (Munzam Sandık). Bayram ikramiyesini sadece ilk seferde alabildi, sonraki dönemlerde alamadı. Bankasına sorduğumuzda “Devlet bize bu bağlamda ödeme yapmadığı için ödemedik” gibi bir yanıt aldık. Bu durumda olan birçok emekli olduğunu duyduk. Doğru mudur?

YANIT: Evet, bu konuda emeklilik yönünden özel banka sandıklarına tabi olanlarla ilgili bir ayrımcılık ve eşitsizlik var. Devlet onlara bayramlarda ikramiye vermiyor. Bu sorun banka emeklileri tarafından çeşitli platformlarda dile getiriliyor; ancak aradan geçen 3 yılda ne yazık ki bu konuda bir gelişme yaşanmadı. Sorunuz vesilesiyle bu konuyu biz de bir kez daha gündeme getirmiş olalım ve bu ayrımcılığa bir an önce son verilmesini dileyelim.

İŞVEREN ÜCRETİMİZİ EKSİK ÖDEDİ

SORU: 1 Haziran-30 Haziran tarihleri arasında günde 7,5 saat çalıştık. Cumartesi günleri işveren tarafından işe çağrılmadık, ay sonu geldiğinde 8 gün eksik ücret aldık. Bu 8 gün eksik süre için kısa çalışma ödeneğinden de faydalanamadık. Firmamızda kısa çalışma ödeneğinden faydalanan personelimiz var. İşverenin yaptığı bu uygulama yasal mıdır? Çalışırken mağdur olduk. İŞKUR “Kesemez” diyor, Alo 170 farklı şey söylüyor. İşveren ise “Kanuni hakkım” diyor. Ne yapacağımızı şaşırdık.

YANIT: İşvereninizin yaptığı uygulama yasal değildir. Hangi gerekçeyle hakkı olduğunu söyleseydi ve siz de bize bunu yazsaydınız konu daha aydınlatıcı olurdu. İşveren de bu konuda yanlış bilgilendirilmiş olabilir. Kaldı ki İŞKUR da size uygulamanın yanlış olduğu yönünde bilgi vermiş. İşçi çalışmaya hazır olduğu halde işveren kendisine iş verme yükümlülüğünü yerine getirmezse işçinin ücretinden bir kesinti yapamaz. Şayet sizler için kısa çalışma ödeneğine başvursaydı durum farklı olurdu.

EŞİM PANDEMİDEN DOLAYI ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARILDI

SORU: Eşim özel eğitim kurumunda çalışırken pandemiden dolayı ücretsiz izne çıkarıldı. Bunun üzerine eşim de hastaneden rapor alıp doğum iznine ayrıldı. Şimdi bu durumda 16 haftalık doğum parasından faydalanabilecek mi?

YANIT: Kadın işçinin doğum öncesi ve sonrası 8 hafta olmak üzere toplamda 16 haftalık geçici iş göremezlik ödeneğinden yararlanabilmesi için doğum öncesi son 1 yıl içinde toplam 90 gün prim ödemiş olması ve işten ayrılmamış olması gerekiyor. Eşinizin doğum öncesi ücretsiz izne çıkarılması son 1 yılda 90 gün prim ödemiş olma şartını etkilemiyorsa 16 haftalık istirahat dönemine ait geçici iş göremezlik ödeneğinden yararlanabilecektir.