Bayram işçiler için buruk geçiyor

AYCAN KARADAĞ

İzmir’in Aliağa Belediyesi’nde işten atılan 190 işçi, 88 gündür direnirken, TÜVTÜRK Muğla’da sendikalı oldukları için işten çıkarılan ve yaklaşık 1 yıldır mücadele eden 18 işçi, Kurban Bayramı’nda da mücadelelerine devam ediyor. Aliağa Belediyesi iş yeri temsilcisi Doğanşah Aydın “Bu bayram bizim için buruk geçiyor. Çocuklarımıza karşı mahcup olduk. Onlara bu bayram istediklerini alamadık” dedi.

ALİAĞA İŞÇİLERİ DİRENİŞ ÇADIRINDA BAYRAMLAŞTI

MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından işten çıkarılan 187 işçi, 88 gündür direnişlerine devam ederken Kurban Bayramı’nda da Demokrasi Meydanı’nda bulunan direniş çadırında aileleriyle beraber kutladılar. İşçiler, maaşlarını alamadan, işsiz olarak geçirdikleri bayramda birlik, dayanışma ve mücadele mesajları verdi.

DİRENEREK ZAFERE ULAŞACAĞIMIZI BİLİYORUZ

Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, bayramda da mücadeleye devam ettiklerini belirterek, “İşten çıkarılan 190 belediye işçisi olarak işimize geri dönmek bu bayramda en büyük talebimiz. Bizlere 87 gündür devam eden direnişimizde destek olan mücadelemizi büyüten herkese çok teşekkür ederiz. Burada uğradığımız haksızlığa karşı direnerek zafere ulaşacağımızı biliyoruz” diye konuştu.

YÜREĞİMİZDEKİ BAYRAM COŞKUSU BİTMEYECEK

İşten çıkartılan Aliağa Belediyesi iş yeri temsilcisi Doğanşah Aydın ise, “Bayramlar bizim için sevinçlerin doruğa çıktığı günlerdi ama bu bayram bizim için buruk geçiyor. Çocuklarımıza karşı mahcup olduk. Onlara bu bayram istediklerini alamadık. Biz verdiğimiz bu mücadele ile çocuklarımıza onur madalyası bırakacağız. Haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atılmamız karşısında tek bir vücut şeklinde direneceğiz. Buna inancımız tam. Bu inançtan dolayı da yüreğimizdeki bayram coşkusu bitmeyecek” şeklinde konuştu.

TÜVTÜRK İŞÇİLERİ BAYRAMDA DA MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR

Muğla TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’nda Nakliyat İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerin direnişi 1 yıla yaklaştı. Bu sürede işe iade istemiyle açılan davalarda 13 kişinin işe iadesine karar verildi. İşçiler, bu bayrama da işsiz girerek mücadelelerine devam ediyorlar.

ARKADAŞLARIMIZIN HAKLILIĞI YASALARLA DA ORTAYA ÇIKTI

Nakliyat İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Ali Özçelik, mücadelelerinin hukuksal alanda da kazanıldığına vurgu yaparak, “Mevsimler geçti, bayramlar geçti. Geldiğimiz noktada işçi arkadaşlarımızın haklı olduğu yasalarla da ortaya çıktı. Ama işe iade davasını kazanan 13 arkadaşımız henüz işe geri dönemediler. İşveren ciddi bir ceza aldı. 1 yıldır Muğla bölgesinde insanlar yol güvenliğinden uzak bir şekilde yaşıyor. Muğla bölgesinde araç muayeneleri sağlıklı bir şekilde yapılamıyor. Neden böyle? Yaklaşık 10 yıldır çalışan tecrübeli uzman arkadaşlar işten çıkartılınca yerlerine kalifiyeli olmayan, henüz yeni öğrenen insanlar işe alındı” ifadelerine yer verdi.

BİR AN ÖNCE İŞLERİMİZE GERİ DÖNMEK İSTİYORUZ

İşten çıkartılan Muğla TÜVTÜRK işçisi Burcu Karaova da, “Biz mahkemeyi kazandık. Bölge mahkemesinden gelecek cevapları bekliyoruz. Cevabın ise olumlu olacağını düşünüyoruz. Yaklaşık bir yıldır direniyoruz. Bu süreç bizim için zor geçti. Bu ülke şartlarından işsiz kalmak bizim için baya zor. Bir an önce işlerimize geri dönmek istiyoruz” dedi.