Diyarbakır'da bayram ziyaretinden dönen bir ailenin bulunduğu araç uzun namlulu silahlarla çapraz ateşe tutuldu. Silahlı saldırıda 5 kişilik aileden anne ve kızı hayatını kaybetti, araçtaki diğer 3 kişi ise ağır yaralandı.

Bayram ziyaretinden dönen aileye silahlı saldırı: 2 ölü, 3 ağır yaralı

Diyarbakır’da bir araca düzenlenen silahlı saldırı sonucu 5 kişilik aileden 2 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi de yaralandı.

Bağlar ‘da bayram ziyareti için kayınpederini ziyarete giden iki bacanak, ziyaretlerini tamamladıktan sonra akşam saatlerinde kent merkezine dönmek için yola çıktı.

Önde olan 33 DUG 48 plakalı otomobil seyir halinde iken iddiaya göre üç kişi tarafından çapraz ateşe tutuldu.

3 KİŞİ AĞIR YARALI

Saldırıda 3 kişi ağır yaralanırken, 2 kişi de yaşamını yitirdi. Araçta bulunan baba A.D, oğlu M.D, ve kızı S.D ile G.D, N.D isimli 5 kişi ağır yaralandı. Köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine 112 sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi.

Yaralılar, kentteki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan anne ve kızı G.D., N.D., yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Diğer 3 yaralı ameliyata alınarak tedavi altına alındı. Hayatını kaybedenlerin akrabalarından Muhsin Tan, akrabalarının dün akşam kayınpederine bayram ziyaretine geldiğini söyledi.

"İKİNCİ ARACI GÖRÜNCE KAÇTILAR"

Bayramlaşma bittikten sonra eve döndüklerini aktaran Tan, “Köy çıkışında çapraz ateşe tutuyorlar. Ailenin tamamını katletmek için. İki bacanak peş peşe çıkıyorlar. Ateş açılınca ikinci aracın ışığı görülünce katiller kaçıyor. İki ölümüz var. Cenazeleri defnettik. Geri kalan aile fertleri kimi buraya geldi. Kimi de hastanede yaralılarını bekliyorlar. Konuyu henüz hiç kimse bilmiyor” dedi.

Öte yandan, faillerin bulunması için çalışma başlatılırken, hayatını kaybedenlerin defnedildikleri belirtildi. Güvenlik güçlerinin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

(İHA)