İki Yargıtay üyesi, AKP'den vekil olmak isteyen bazı savcı ve hakimlerin partide tanıdıkları yöneticilere haber yolladığı iddialarını dile getirdi. Bazı AKP'li yöneticiler bu durumu 'normal' olarak nitelendirirken aday olmak isteyen yargı üyeleri AKP'lilerden 'seçilecek yerden adaylık garantisi' istedi.

'Bazı hakim ve savcılar, AKP’den milletvekili adayı olmaya hazırlanıyor' iddiası

Yargı kulislerinden bilgi veren iki kıdemli Yargıtay üyesi, hem Yargıtay'daki hem de birinci derece mahkemelerdeki bazı hakim ve savcıların AKP'den milletvekili adayı olmaya hazırlandığını aktardı.

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre; milletvekili aday adayı hakim ve savcıların göreve dönüşlerinin mümkün olmaması nedeniyle vekillik isteyen kimi hakim ve savcılar, AKP’li yöneticilerin ‘kapılarını şimdiden aşındırmaya’ başladı. Öte yandan AKP’lilerle görüşen ve bunu çevrelerinde de dile getiren yargı üyeleri görevden istifa etmeden önce AKP’lilerden ‘seçilecek yerden adaylık garantisi’ istiyor.

Yargıtay üyeleri kendi çevrelerinde bu konuda ‘garanti’ verilmiş kimsenin olmadığını ve bunun da ‘huzursuzluk’ yarattığını belirtiyor.

'LİSTEYE GİRME TELAŞI' İLK KEZ BU KADAR ERKEN BAŞLAMIŞ

Adaylık tartışmalarının yargı kulislerinde geçmişte de olduğunu belirten kaynaklara göre; ‘listeye girme telaşı’ ilk defa bu denli erken başlamış. İddiaya göre; adaylık düşünen bazı yargı üyelerinin yakın çevrelerine “Hiç olmadığı kadar başvuru olacak, bu nedenle mücadele erken başladı” sözleriyle girişimlerinin nedenini dahi açıklamış.

Söz konusu iddialara yanıt veren bir AKP'li yönetici “Seçim yarışına katılmak herkesin anayasal hakkı. Bize aday olma isteğini ileten çok sayıda bürokrat oluyor, fakat kimseye garanti verecek değiliz. Listelerimizi partimiz ve liderimiz belirler, seçmenimiz de karar verir" ifadelerini kullandı.