BBC Türkçe İstanbul bürosu çalışanlarının 14 Ocak’ta başlattıkları grev kazanımla sonuçlandı. BBC ile TGS arasında yüzde 32 zammı içeren maddeler üzerinde anlaşmaya varıldı, grev sona erdi.

BBC grevi kazanımla sonuçlandı

BBC'de tıkanan toplu iş sözleşmesi sürecine karşı BBC çalışanlarının 14 Ocak'ta başlattıkları grev kazanımla sonuçlandı. BBC ile kurumun İstanbul bürosunda çalışan gazetecilerin örgütlü olduğu Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşmaya varıldı.

BBC Türkçe ve BBC İzleme Servisi'yle BBC Dünya Servisi Haber Dairesi'nin İstanbul bürosu çalışanları işverenin ücret artışı teklifinin Türkiye'deki enflasyon seviyesinin altında kaldığını belirterek 15 gün önce greve çıkmışlardı.

TGS, imzalanan yeni toplu iş sözleşmesiyle, çalışanların ücretlerinde yıllık yüzde 32 oranında artış, özel sağlık sigortasının aileleri de kapsayacak şekilde genişletilmesi, brüt 60 TL değerinde öğle yemeği desteği ve yıllık brüt 1200 TL karşılığı gözlük yardımı kazanımlarını elde ettiğini açıkladı.

14 Ocak'ta başlattıkları grev BBC İstanbul Bürosu önünde yaptıkları açıklamayla bitiren BBC çalışanları adına Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş konuştu.

bbc-grevi-kazanimla-sonuclandi-974275-1.

"BBC İstanbul bürosu çalışanlarının elde ettiği bu başarı sadece bir başlangıçtır" diyen Durmuş, "Biliyoruz ki grevin sağladığı motivasyon ve moral, tüm medya sektöründe güvencesizliğe, düşük ücrete ve kötü çalışma koşullarına maruz kalan meslektaşlarımızı Sendika çatısı altında buluşmaya ve mücadeleye teşvik edecektir" ifadelerini kullandı.

Bulundukları her alandan BBC grevini destekleyen gazetecilere teşekkür eden Durmuş, "Son medya grevi 2009'daydı. BBC İstanbul bürosu grevinden önce Türkiye'de yabancı basın hiç greve gitmemişti. Bu grev on yıllardır toplu iş sözleşmesi başarısıyla sonuçlanan ilk grevdir. Bugün elde edilen kazanımlar hem yerel hem uluslararası basında çalışan tüm meslektaşlarımız, arkadaşlarımız için önemlidir, geleceğe yönelik referanstır. Mesleki dayanışma yaşatır, tekrar buluşmak üzere" dedi.