Seçim tarihiyle ilgili değerlendirmesi sorulan BBP Genel Başkanı Destici, seçimlerin 14 Mayıs ya da 1 hafta öncesi ya da sonrasında yapılabileceğini söyledi. HDP’ye Hazine yardımının geçici olarak durdurulması kararına ilişkin de konuşan Destici, "HDP kendi yaptığının bedelini ödüyor" dedi.

BBP lideri Destici seçim için tarih verdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim tarihiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu, seçimlerin 14 Mayıs ya da 1 hafta öncesi ya da sonrasında yapılabileceğini söyledi.

Destici, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneğini (PMD) ziyaret etti. Burada, parlamento muhabirlerinin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Destici, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Hazine yardımı hesabına tedbiren bloke konulmasına ilişkin bir soru üzerine, "HDP kendi yaptığının bedelini ödüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Destici, "HDP çıksa ve 'Biz, tüm terör örgütleriyle birlikte PKK'yı da terör örgütü olarak görüyor ve lanetliyoruz. Devletimizin, ülkemizin terörle mücadelesinin yanındayız' dese ben de hemen çıkarım 'HDP kapatılmasın' derim" ifadesini kullandı.

AKP'NİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ

HDP'nin, AKP’nin başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği teklifi konusunda talep ettiği randevuyu kabul etmemesine ilişkin de değerlendirmelerde buluann Destici, "Hazine yardımı kesilince AK Parti Grubunun görüşme teklifini reddettiler. Bu hayra da sebep oldu. Zaten görüşülmesi doğru değildi. Samimi olmak lazım. Bir taraftan 'Bu, terör örgütünün partisidir. HDP eşittir PKK'; sonra da 'Gelin sizinle şunu konuşalım, şunu müzakere edelim.' diyeceksiniz..." yorumunu yaptı.

AKP’nin randevu talebine diğer partilerin de cevap vermediğine işaret eden Destici, "Eğer burada başörtüsüyle ilgili gelen anayasa teklifine özellikle altılı masada oturan, kendisini 'sağ ve muhafazakar' olarak tanımlayan siyasi partiler bu konuda görüşmezlerse ya da Meclis'e geldiğinde 'evet' vermezlerse bunun onlar açısından siyasi bedelinin ağır olacağını düşünüyorum. Karar verirken bunu hesaba katacaklardır" diye konuştu.

(AA)