BDDK, yurtiçi havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama harcamalarında kredi kartı taksit sınırı 12 aydan 18 aya yükseltti

BDDK: Seyahat ve konaklamada kredi kartı taksiti 18 aya yükseldi

Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında 14 büyükşehir ile Zonguldak'ta uygulanan sokağa çıkma ve seyahat kısıtlamaları 1 Haziran itibari ile sona erdi. İstanbul, İzmir ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 14 büyükşehir ve Zonguldak'ta ilde şehirler arası yolculuk giriş çıkışlarının sona ermesinin ardından tatil planları gündeme geldi.

Tatil planlarının gündeme gelmesi ile birlikte Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), yurt içi havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama harcamalarında kredi kartı taksit sınırını 12 aydan 18 aya yükseltti. "Müjde" olarak yapılan bu duyuru ile yurttaşların tatile çıkmaları için kredi kartı taksitlerinin 12'den 18'e yükseltildiği duyuruldu.

BDDK tarafından yapılan açıklamada, Kurul'un 09 Haziran 2020 tarihli ve 9053 sayılı kararı ile 11 Ocak 2019 tarihli ve 8198 sayılı Kurul Kararı ile belirlenen kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinin, havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda on iki aydan on sekiz aya çıkarılmasına karar verildiği bildirildi.

(AA)