BDDK verileri, kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı uygulamasının devreye sokulmasıyla TL mevduatlarının arttığına dair iddiaları doğrulamadı. En son AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Programın açıklanmasından beri Türk lirası mevduatlar 23,8 milyar liranın üzerinde arttı ve ivmelenerek artmaya devam ediyor” demişti.

BDDK verileri, 'kur korumalı hesaplar' ardından TL mevduatlarının arttığı açıklamalarını doğrulamadı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kur korumalı TL mevduat hesabı uygulamasını duyurduktan sonra bankalarda TL mevduatlarının arttığı, döviz mevduatlarının ise azaldığına dair açıklamaların BDDK verilerince doğrulanmadığını söyledi.

Özel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kur korumalı mevduattan sonra bankalarda döviz mevduatının azaldığı, TL mevduatının arttığı açıklanmıştı” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün yaptığı açıklamaya dikkat çeken Özel, “Hatta Tayyip Erdoğan, Türk lirası mevduatının 23 milyar TL arttığını açıklamıştı. BDDK verileri bu açıklamaları doğrulamadığı gibi TL mevduatlarının azaldığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Özel’in paylaşımına eklediği BDDK verilerine göre 17 Aralık Cuma günü 1 trilyon 884 milyar TL olan TL mevduat hesapları, 20 Aralık’ta kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı uygulamasının devreye sokulacağının bildirilmesi ardından 22 Aralık’ta 51 milyar TL daha gerileyerek 1 trilyon 833 milyar TL’ye düşüyor.

17 Aralık’ta 260 milyar dolar olan döviz mevduatları ise 22 Aralık’ta 261 milyar dolara yükseliyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Programın açıklanmasından beri Türk lirası mevduatlar bugün saat 15.00 itibarıyla 23,8 milyar liranın üzerinde arttı ve ivmelenerek artmaya devam ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

CHP’li Özel’in verilere ilişkin paylaşımı şöyle: