Britanya’da, bebek mamalarının içine metal parçalar koyan adam 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemede, Wright’ın, Tesco’dan parayı Bitcoin olarak ödemesini istediği belirtildi.

Bebek mamalarının içine metal parçalar karıştıran kişiye 14 yıl hapis

Britanya’da, bebek mamalarının içine metal parçalar koyarak satıldıkları süpermarket zincirine şantaj yapıp para talep eden adam 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

BBC'nin haberine göre; Lincolnshire bölgesinde yaşayan çiftçi Nigel Wright (45), belirli sayıda Heinz marka bebek maması kavanozlarının içine metal parçalar koyduktan sonra onları süpermarket zinciri Tesco’nun raflarına koydu.

Mayıs 2018 ve Şubat 2020 arasında market zincirine çok sayıda mektup yazarak, e-posta yollayarak elinde görüntüler olduğunu ifade etti ve 1.4 milyon sterlin (14.44 milyon lira) talep etti.

Para ödenmezse, görüntüleri paylaşacağını, hangi şubelerdeki mamalarda metal olduğunu söylemeyeceğini, bebeklerin hayatının tehlikeye gireceğini ifade etti.

Polisin çiftliğine yaptığı baskın sonucunda yakalanan ve tutuklanan Wright’ın evinde tehdit içeren mektuplar, içine metal konmuş mamalar bulundu.

Ağustos ayında mahkeme Wright’ı şantaj ve gıdaya insan sağlığına zarar verecek madde koymaktan suçlu buldu.

Tesco adına çalışan ve düşük ücret aldığını söyleyen Wright dünkü duruşmada 14 yıl hapse mahkum edildi.

Polisten yapılan açıklamada, “Neyse ki hiçbir bebeğe bir şey olmadı. İki anne çocuklarına mamayı verirken metal parçaları fark etmişler. Durumu bize ve market yönetimine bildirdiler. 42 bin kavanoz piyasadan çekildi” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ayrıca, Wright’ı yakalamak için iki yıl süren soruşturmada 100’ü aşkın polisin görev yaptığı vurgulandı.

Mahkemede, Wright’ın, Tesco’dan parayı Bitcoin olarak ödemesini istediği belirtildi.

bebek-mamalarinin-icine-metal-parcalar-karistiran-adama-14-yil-hapis-792014-1.
Fotoğraf: Hertfordshire Polis departmanı

***

NE OLMUŞTU?

Lincolnshire’dan Nigel Wright içine metal parçalar karıştırdığı bebek mamalarının yerini söyleme karşılığında, süpermarket devi Tesco’dan 1.8 milyon dolar değerinde bitcoin talep ederek üç farklı şantaj suçundan suçlu bulunmuştu.

Nigel Wright Mayıs 2018 ve Şubat 2020 yılları arasında süpermarketlerdeki bebek mamalarına zehirli madde karıştırmakla suçlanmıştı. Wright zehirli madde karıştırdığı bir kavanoz olduğunu itiraf ederken, Tesco’daki iki bebek mamasına dair suçlamayı reddetmişti.

45 yaşındaki çiftçi tartıştığı bir sürücüye kendisine 196 bin dolar değerinde kripto para vermesi için şantaj yapmakla da suçlanmıştı. Wright'ın, Tesco’ya taleplerini yerine getirmesi karşılığında zehirli bebek mamalarının nerede olduğunu söyleyeceğine dair düzinelerce şantaj mesajı gönderdiği de belirtilmişti.

Dehşet veren olay sonrası iki anne bebeklerini neredeyse bu mamalarla beslemek üzere olduğunu söylemişti. Morven Smith 10 aylık bebeğini bu mamalarla beslediğini ve mamanın içinde şans eseri metal parçaları gördüğünü belirtmişt. Harprett Kaur Singh ise Tesco ile irtibata geçerek, 9 aylık kızı içn aldığı mamanın içinde metal parçalar olduğunu bildirdi.

Ortaya çıkan korkunç olay sonrasında Tesco 42 bin bebek mamasını raflardan çekerek incelemede bulunmuş; ancak daha fazla kontamine edilmiş ürün bulamamıştı.