Google Play Store
App Store

Depremin vurduğu birçok bölgede yurttaşlara çadır ve yiyecek dağıtamayan iktidar, özel okullardan deprem bölgesinde kurulacak konteyner sınıflar için projeksiyon cihazı ve dizüstü bilgisayar talep etti. BirGün’e konuşan bir özel okul müdürü, “Devlet piyasada bulup satın alabileceği şeyleri sadaka toplar gibi topluyor” dedi.

Beceriksizliğin böylesi: Devlet projeksiyon cihazı ve bilgisayar topluyor!
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

Depremin vurduğu 10 kentte çok sayıda okul da zarar gördü. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise deprem bölgesinde konteyner sınıflar kurulduğunu belirterek özel okul müdürlerinden yardım talep etti.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kentte özel okul müdürlerine gönderilen mesajda, “Deprem bölgesinde kurulacak ve kurulmakta olan konteyner sınıflarda kullanılmak üzere projeksiyon ve dizüstü bilgisayar ihtiyacı oluşmuştur. Bu doğrultuda deprem bölgesine gönderilmek üzere çalışabilirliği kontrol edilmiş dizüstü bilgisayar ve projeksiyon temini sağlayabilecek okullarımızın acilen tarafıma özelden bilgi verilmesi hususunda gereğini rica ederim” denildi.

BirGün’e konuşan ve isminin açıklanmasına istemeyen bir özel okul müdürü ise “Biz güçlü devletiz, dünya bizi kıskanıyor diyen iktidar, deprem bölgesinde halka ne çadır ne de battaniye dağıtamadı. Şimdi de hızlıca piyasada bulup satın alabileceği bilgisayar ve projeksiyon cihazlarını sadaka toplar gibi özel okullardan talep ediyorlar. Rezalet bir durum” ifadelerini kullandı.