Dağılan ATA İttifakı'nın bileşenlerinden Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, ittifakın dağılmasıyla sonuçlanan toplantıda Sinan Oğan'ın kendisine "Erdoğan'ı desteklersek yönetim içinde olabiliriz" dediğini anlattı.

Kaynak: Haber Merkezi
"Bedavadan olmaz" diye boşuna dememiş: Ata İttifakı'nın ortağı, Oğan'ın sözlerini açıkladı

Dağılan ATA İttifakı'nın ortaklarından Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, ittifakın dağılma aşamasında yaptıkları toplantıda yaşananları Cumhuriyet'e anlattı. Öz, cumhurbaşkanı adayı gösterdikleri Oğan'ın kendisine, "Bizim oylarımızdan az bir bölümü bile onların tekrar iktidara gelmesini sağlayacak. Orada yönetim kadrosunda da olabiliriz, yönetim içinde de olabiliriz" dediğini anlattı.

Vecdet Öz, aralarında geçen konuşmayı şöyle aktardı:

"Bana 'Hocam, yüzde 49 buçuk aldı Ak Parti. Biz destek verirsek seçilme ihtimali yüksek. Bizim oylarımızdan az bir bölümü bile onların tekrar iktidara gelmesini sağlayacak. Orada yönetim kadrosunda da olabiliriz, yönetim içinde de olabiliriz' dedi. Ben de 'Biz Ak Parti karşıtlığı üzerinden siyaset yapıyoruz. Biz muhalefetiz. Bir makam veriyor diye mi tercih edeceğiz? Benim siyasi ahlakıma uygun değil' dedim."

"SİYASET İLKELİ YAPILMAK ZORUNDA"

2. turda AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyen ve kendisine oy verenleri de Erdoğan için sandığa gitmeye çağıran Oğan'ı eleştiren Öz, "Siyaset ilkeli yapılmak zorunda, etik olmak zorunda. Ülkenin geldiği durum böyle ilkesiz siyaset yüzündendir. Şimdi Sinan Oğan 2 milyon 800 bin seçmenin yüzüne nasıl bakacak? O seçmen Sinan Oğan'a Ak Parti'ye gitsin diye mi oy verdi?" ifadelerini kullandı.

"BU SEÇMEN SİNAN OĞAN'A OY VERMEDİ"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı alan Öz, Oğan'a verilen oyları 'tepki oyu' olarak niteledi: "Bu seçmen Sinan Oğan'a oy vermedi. Ümit Özdağ'a da, bana da oy vermedi. Tepki oyudur bu. Bizim söylemlerimize oy verdiler."

Dağılan ittifakın en büyük ortağı Zafer Partisi'nin Genel Başkanı Ümit Özdağ ise, bu akşam CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacakları görüşmenin ardından 2. tura ilişkin tutumlarını yarın duyuracaklarını açıkladı.