beIN Sports spikeri Melih Şendil'in, Real Madrid ve Manchester City maçının ardından spor "Kadınlar futbolda olmamalı. Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam" dedi. Şendil'in cinsiyetçi açıklamaları büyük tepki topladı. Şendil, tepki çeken ifadelerinin ardından özür diledi.

beIN Sports spikeri Melih Şendil, cinsiyetçi sözlerinin ardından özür diledi

beIN Sports spikeri Melih Şendil'in, Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Real Madrid ve Manchester City maçının ardından spor "Kadınlar futbolda olmamalı. Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam" yorumları tepki çekti.

Melih Şendil, Real Madrid ile Manchester City'nin oynadığı karşılaşmada, Real Madrid'in pembe formasını eleştiride bulunarak, "Kadınlar futbolda olmamalı. Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam" ifadelerini kullandı.

Şendil, futbolun yanı sıra basketbolun da erkek oyunu olduğunu savunarak, "Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama benim şahsi düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu" diye konuştu.

BEİN SPORTS: YORUMLARI KINIYORUZ

beIN Sports, spiker Melih Şendil'in cinsiyetçi yorumlarını kınadı.

Yayıncı kuruluştan yapılan açıklamada, "beIN Sports olarak, dün akşamki Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının hemen ardından yayınladığımız 'Maç Sonu' programında, sunucu Melih Şendil'in yapmış olduğu yorumları kınıyoruz" denildi.

Yorumların son derece aşağılayıcı ve kesinlikle kabul edilemez olduğu belirtilerek, "Digiturk ve beIN, diğer birçok küresel girişimin yanı sıra beINSPIRED projesi aracılığıyla kadın sporcuları desteklemek ve tüm dünyada tanıtmak için yorulmadan çalışıyor. Dün geceki yorumlar şirketimizin savunduğu değerlerle hiçbir şekilde bağdaşmıyor. Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için acilen her türlü önlemi aldığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadeleri kullanıldı.

AYRIMCI AÇIKLAMASI TEPKİ ÇEKTİ

Şendil'in ayrımcı açıklamaları büyük tepki çekti.

Spor yorumcusu Banu Yelkovan, Twitter hesabından Melih Şendil'e tepki gösterek, "Futbol kadınların da oynadığı bir oyun, pembe erkeklerin de giyebileceği bir renk ve en inanılmazı, voleybol erkeklere de gayet yakışıyor. Hiç kendinizi kısıtlamayın. Hele bizi hiç" dedi.

Gazeteci Melis Alphan ise, "Kadınlar futbol oynamamalıymış, kadınlar futbola yakışmıyormuş. Ayrıca başkan olsa asla pembe forma yaptırmazmışmış. İyi ki şu hayatta başkan değil, HİÇ KİMSESiN. Kadın neyi yapar neyi yapamaz anlatıyor hadsiz" ifadelerini kullandı.

Spor yazarı Ali Murat Hamarat ise şunları söyledi: "Trump’a ayar veren Rapinoe’dan erkeklere ayar veren maratoncu kadınlara... Ne derseniz diyin, kadınlar her yerde olacak, istedikleri sporu da yapacak. Pembeye gelince, yayıncısı olduğunuz Şampiyonlar Ligi’nde dün sahne alanlardan Juventus’un da ilk rengiydi."

'NİYETİMİ AŞAN YORUMLAR NEDNEİYLE ÖZÜR DİLERİM'

İfadeleri nedeniyle sosyal medyada ve spor camiasından büyük tepki alan Şendil, kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak özür diledi.

Şendil, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Cinsiyet ayrımcılığına her zaman kati bir şekilde karşı çıkan beIN SPORTS ailesinin yani sıra, başta tüm kadınlardan ve izleyicilerimizden dün akşamki "Maç Sonu" programında yaptığım niyetimi aşan yorumlar nedeniyle kırgın olan saygın halkımızdan içtenlikle özür dilerim."